Fædrelandsvennen

ANDAKTEN Spesialpre­sten og hans andakter

Jeg leser alltid andaktene i Faedreland­svennen. En gang innimellom er det Runar Foss Sjåstad som er andaktshol­der. Hans andakt i avisen 8. i denne måneden gjorde meg både forundret og trist.

- Innlegget er forkortet. Red. BJARNE EIKELAND

● Jeg fatter ikke at en prest kan uttale seg på en slik måte.

La meg si med en gang at jeg sluker ikke alt som kommer fra Visjon Norge og Jan Hanvold, men jeg synes at Sjåstad nådde grensen for negativite­t når han påstår at Bibelen blir anvendt som oppskrifts­bok til å bli rik på andres lidelser.

Jeg vil spørre deg, Sjåstad, om du har belegg for dine sårende påstander.

Hva må de tusener av mennesker tro som hver måned sender penger til alle de gode formålene som blir ivaretatt av Visjon Norge. Jeg anbefaler deg en tur til Moldova.

Jeg er en av bidragsyte­rne, og kommer til å fortsette med det. Du snakker om at Visjon Norge formidler en etter din mening uhyggelig og lite troverdig kristendom­sform.

Det går faktisk ikke an å si det mer galt enn det. Det jeg setter stor pris på ved Visjon Norges forkynnels­e, er at der pakkes ikke noe inn i forlokkend­e og fargerikt sølvpapir, slik som det til stadighet skjer i det kirkesamfu­nnet du tilhører.

Hvorfor, Sjåstad, tar du ikke et oppgjør med mange av dine egne som faktisk velsigner det som Bibelen – Guds ord – kaller for skammelige lyster?

Vi har en biskop som vil boikotte handel med Israel, fremdeles Guds utvalgte folk. I min Bibel står det at den som velsigner Israel vil jeg (Gud) velsigne, og de som forbanner Israel vil jeg forbanne.

Eller kanskje du Sjåstad har kommet så langt på viddene at du tror på Erstatning­steologien?

Jeg er ikke i tvil om at vi kan gå tider i møte der vi kan bli dømt til fengsel for å ha krenket noen gjennom å sitere Guds Ord. Om så blir tilfelle, må det bli vår oppgave som kristne å fylle opp norske fengsler, jeg skal gjerne gå først.

 ?? FOTO: FRODE HANSEN / NTB ??
FOTO: FRODE HANSEN / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway