Fædrelandsvennen

Fakta og tilgivelse

Sett fra mitt ståsted oppleves det som om noen forsøker å endre et omdømme.

- SISSEL KRISTENSEN

● Vi har en mann fra denne byen som vi meget vel vet er dømt for overgrep mot barn utenom Baneheia-saken og har vist utilbørlig oppførsel i sine yngre år.

Og så er Baneheia-saken under ny etterforsk­ning.

Så opplever jeg at vi bombardere­s med påstander om at han er uskyldig dømt via bok og advokat som har kjørt denne linjen knallhardt.

Og Fvn har kastet seg på denne nye omdømmebyg­gingen med reportasje­r der han klappes ut fra fengslet, feires med bløtkake og får sitt takkebrev på trykk på forsiden av Fvn – det ble dog litt mye (hvem andre kan få takkebrev på forsiden mon tro?).

Ja, vi kan gjøre så godt vi kan for å inkludere et medmennesk­e på tross av feil og mangler. Men når pressen og støttegrup­pe forsøker å omdefinere vedkommend­e naermest til et kjendisbil­de, da setter ting seg i vranghalse­n.

Vi kan inkludere, men da må det skje ut fra de realiteten­e som har passert og ikke ut fra et glansbilde som bygges. Et glansbilde påfører de pårørende i Baneheia-saken og jeg vil tro både ofre og pårørende i de to andre overgrepss­akene unødig belastning.

Skal man inkludere og tilgi så må det skje på en realistisk og faktisk plattform og ikke på bakgrunn av en omskrivnin­g.

Dessverre tror jeg det er en villfarels­e her på Sørlandet at man kan påstå at ting er sånn og slik og så kan ikke andre vite at den faktiske situasjone­n ikke er så skinnende som man påstår. Sånn er ikke verden i dag. Vi kan slå opp på Wikipedia, vi finner opplysning­er på nettet.

Derfor bør støttegrup­pe og Fvn bygge ut fra en realistisk plattform. Glansbilde­r gjør saken bare vondt verre.

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE / NTB ??
FOTO: HEIKO JUNGE / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway