Fædrelandsvennen

Gud finnes like mye i naturen som i kirken

- RUNAR FOSS SJÅSTAD, spesialpre­st

● Kirkens Gud finner du like mye i naturen som du gjør i kirken. Gud finnes ikke nødvendigv­is i et lokale. Det er derfor ikke kirkebygge­t som gjør en gudstjenes­te hellig. Det hellige rommet er i fellesskap­et. I ditt hjerte og i mitt hjerte sammen med Gud. Gud er i det Han selv har skapt. Naturen og mennesket vitner om at Gud er vaeren, det altomfatte­nde, der alt liv har sitt utspring i fra. Kilden til alt liv. Gud er en uuttømmeli­g vannkilde. Den første årsak til alt og alle.

Den treenige Gud den skapende Skaper, den frelsende Frelser, den livgjørend­e livgiver. Gud er i alt og alle. Hele skapningen og Gud utgjør derfor en kontinuerl­ig og ubrytelig prosess som aldri tar slutt. Men det skapte er ikke Gud. Må det vaere tindrende klart. Samtidig er Guddommen alle steder og i alt det skapte. Denne sannhet bør bevisstgjø­re oss til å ta mer vare på oss selv, hverandre og alt det skapte.

Selv om Gud er med deg, er det likevel ikke sikkert du sanser Gud i ditt liv. Og den avstanden mange mennesker føler til Gud heter derfor ikke alltid intellektu­ell tvil. For kanskje det handler om uopplevd kjaerlighe­t. For har du noen gang latt deg elske av Gud? Sånn virkelig på dypet? La deg elske av Gud. La nåden og Guds evige kjaerlighe­t få slå dype røtter i deg. Du er jo ett med Gud. Bli bevisst på det om du ikke er det allerede. Gud er levende, dynamisk og handlende, og ikke et filosofisk, eller et kjedelig dogmatisk begrep. Gud er selve livet. I Apg.17,28 står det; «For det er i ham vi lever, beveger oss og er til». Om du føler Gud eller ikke, så er han like virkelig til stede i ditt liv.

Gud lever dermed i oss og er med oss. Menigheten er derfor i enhet med den treenige Gud. Og hvem er så menigheten? Menigheten er de som tror på Jesus, men menigheten i en bredere og større betydning er alle menneskene Gud har skapt i denne verden.

Jeg og min kone har fire barn, og alle er ulike, unike og elsket for akkurat den de er. Hver og en har en plass i mitt hjerte. Har jeg min favoritt, spør du kanskje? Nei. Hver og en har en unik plass i mitt hjerte. Jeg elsker derfor alle fire like høyt. For på Guds blomsteren­g er alle dypest sett favoritter. Du må derfor aldri sammenlikn­e deg med noen. Du har din helt egen plass i Guds hjerte. Det kan ingen ta i fra deg. Finn din plass i Guds hage, og vaer den bloma Gud har skapt deg til å vaera. For du er både ønsket, skapt og elsket av Gud. Du har derfor ikke et best-før-stempel på deg. På deg står det et stempel: «D er just flott nok akkurat som du er». Det betyr ikke vi skal leve som noen tullinger, vi skal følge Jesus, leve i godhet og omvende oss fra ondskap. God helg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway