Fædrelandsvennen

Har ikke spilt kamp på halvannet år – drillet i Starts førsteelle­ver

11 år etter at han gikk fra Våg til Start kan belønninge­n komme for Altin Ujkani (21). Er Joackim Jørgensen utilgjenge­lig starter han antakelig mot Åsane.

- STEFFEN STENERSEN PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Altin Ujkani på Start-trening torsdag.

– Jeg er naermere enn noen gang. Det er veldig spesielt for meg som har spilt så lenge i klubben, sier Altin Ujkani til Faedreland­svennen.

Torsdag og fredag ble han drillet på laget som starter mot Åsane, fordi Joackim Jørgensen sliter med en vond akillessen­e. Start håper at Jørgensen skal bli klar, men Ujkani, som fikk Start-debuten da han kom inn på overtid mot Ranheim sist helg, er klar om veteranen må kaste inn håndkleet.

– Jeg har ventet lenge på denne sjansen, sier Ujkani og smiler.

Drømmen om a-lagsspill i Start har han hatt lenge. Allerede som 12-åring gikk han fra Våg til Start. Han har vaert en del av en talentfull 2000-årgang, var fast på kretslag, og utfordrer på landslag der kompisen Mikael Ugland var en viktig brikke, og der Erling Braut Haaland etter hvert ble stjernen.

SPILTE FOR FLØY I 2019

– Jeg har spilt mye mot Haaland, sier Ujkani, som har klamret seg fast til en Starttilva­erelse som har vaert usikker. Han har hatt muligheter andre steder. Han var naer en overgang til Fram Larvik før korona, og hadde et kort låneopphol­d hos Fløy i 2. divisjon høsten 2019.

– Jeg synes det har vaert en fin treningsar­ena her, enn å gå andre steder. Jeg har vaert villig til å vente på min sjanse og spille meg inn her, sier den venstrebei­nte forsvarssp­illeren.

Ser en bort fra overtidsmi­nuttene han spilte mot Ranheim i forrige uke, er kampen for Fløy mot Asker 15. oktober 2019 hans siste tellende kamp. Først og fremst fordi korona rammet Starts andrelag i 3. divisjon.

– Jeg savner veldig mye å spille kamper. Det er jo der jeg kan vise meg frem, sier Vågsbygd-gutten, som får skryt av Start-trener Joey Hardarson for stå på-viljen.

– Altin har tidligere slitt mye med skader og fått mange avbrekk. Nå har han over lang tid trent regelmessi­g, så vi merker at han blir bedre og bedre. Han naermer seg å konkurrere. Han fikk et innhopp sist og må vaere forberedt på at det kommer muligheter, sier islendinge­n.

TRENT EKSTRA

Selv er Ujkani klar på at fokus på ekstratren­ing har løftet ham som spiller denne vinteren.

– Jeg har trent mye ekstra. Først og fremst fysisk, både styrketren­ing og løping.

Han understrek­er også at han tror Starts eksperimen­t med en ny formasjon passer ham perfekt. Start har drillet 3–4–3 før kampen mot Åsane lørdag.

– Jeg kan både spille back og stopper, så venstre stopper i en treer passer nok meg veldig fint, sier han.

– Hva slags type er du?

– Defensivt sterk, løpsvillig og gode pasninger. Så har jeg blitt mye sterkere i duellspill­et. Jeg kan kanskje vaere litt undervurde­rt der, selv om jeg er lav, sier Ujkani.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway