Fædrelandsvennen

Slik rammes trafikken i Vennesla søndag

Sykkel-nm går av stabelen i Vennesla søndag. Flere veier vil vaere stengt for all trafikk.

- HENRIK GILL

– Det blir en sykkelfest for deltakerne. Det har vaert et langt svangerska­p, men vi er glad for at vi får lov til å arrangere NM.

Det sier sikkerhets­ansvarlig for sykkel-nm, Martin Ugland, til Faedreland­svennen.

For ett år siden ble sykkelnm utsatt til 2021 på grunn av koronasitu­asjonen. På søndag går endelig årets NM av stabelen på Sørlandet.

NM skal avholdes i Vennesla, Evje og Kristiansa­nd. Dette går naturligvi­s utover trafikken de ulike stedene. Her får du full oversikt over hvilke veier som blir stengt i Vennesla på søndag: Det vil avholdes tre etapper i fellesstar­t for kvinner junior, menn junior og menn U23. Start og mål er i Bruveien.

08.00–21.00: Disse veiene er stengt for all trafikk (rekkefølge etter løypekarte­t):

● Bruveien

● Fv 405 Venneslave­ien

● Kvarstein

● Øvre Mosby

● Ravnåsveie­n

● Drivenesve­ien Ifølge Ugland vil arrangøren sørge for at det kan gå trafikk i medgående retning mellom hver runde i løypa. Det gjelder både for etappen i Vennesla og i Kristiansa­nd.

– I slutten av kortesjen med rytterne, biler og motorsykle­r vil det gå en sivilbil med grønt flagg. Når denne har passert, vil det vaere folk til stede for å dirigere noe trafikk i medgående retning, sier Ugland.

All trafikk i motgående retning er i utgangspun­ktet stengt. Men mellom de tre etappene i Vennesla vil man åpne opp for medgående trafikk, samt kanskje noe motgående.

Dette gjelder tidsrommen­e mellom 10.40-11.45 og 15.40–16.15.

● Veiene i Evje og Hornnes og Kristiansa­nd som blir påvirket trykker vi kommende uke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway