Fædrelandsvennen

Testet beboere etter smitte i boligblokk

Kristiansa­nd kommune har oppdaget smitte i en boligblokk i Rugdeveien. Søndag dro det mobile testsenter­et til Slettheia for å teste opp mot 100 beboere.

- ESPEN SAND

– Det er påvist smitte hos noen beboere, sier Ingunn Kvivik, kommunikas­jonssjef i Kristiansa­nd kommune.

Den siste uka er det oppdaget koronasmit­te i en boligblokk i Rugdeveien på Slettheia. For å kartlegge omfanget ble kommunens mobile teststasjo­n flyttet til stedet søndag, for å teste beboerne mellom klokken 10 og 14.

– Vi tror ikke dette vil bli noe stort utbrudd, og vi mener smitten allerede er kapslet inne. Vi gjør dette mer for å flytte vårt mobile testsenter og for å tilby testing til de som ønsker det, sier Kvivik.

TESTET 12 BEBOERE

Ved testsenter­et var koronatest­erne Håvard Homme og Erik Krokan Thomassen i gang med å ta i mot beboerne.

– Så langt har vi testet 12 personer. Vi har fått beskjed om at det potensielt kan bli 100 personer, sier Homme og Thomassen, to studenter som bruker sommeren i kommunens koronateam.

Assisteren­de kommuneove­rlege Atle Kristensen mener det ikke ligger noen dramatikk i utbruddet på Slettheia.

– Vi mistenker ikke noe dramatikk og bruker det mobile testsenter­et her mest som en service og at vi nå har testkapasi­tet i Kristiansa­nd, sier Kristensen.

FALLENDE SMITTETALL

I løpet av helgen har Kristiansa­nd kommune meldt om totalt syv nye smittetilf­eller, fire på lørdag og tre søndag.

Av de tre tilfellene siste døgn melder kommunen at en av personene har ukjent smittevei. Ingen er foreløpig satt i karantene søndag, mens 45 ble satt i karantene lørdag.

Smittetren­den i Kristiansa­nd er nå sterkt fallende. De siste syv dager har 50 personer fått påvist viruset, mens foregående uke viste 116 tilfeller.

Assisteren­de kommuneove­rlege Atle Kristensen tror det går riktig vei i Kristiansa­nd.

– Tallene viser at de aller fleste er flinke til å overholde smittevern­reglene, og at folk gjør en god innsats. Jo bedre innsats nå, jo bedre vil denne sommeren bli, sier Kristensen.

USIKKERHET RUNDT TALLENE

Overlegen mener likevel det er feil tid for å senke skuldrene.

– Vi ser at det har vaert store folkeansam­linger i Kristiansa­nd den siste tiden, og derfor er det også usikkerhet knyttet til tallene og hvordan dette vil utvikle seg, sier Kristensen.

Fredag ble 406 personer testet i Kristiansa­nd. Totalt er 144 personer smittet av korona til nå i juni.

Følgende skoler og barnehager har elever og laerere i karantene:

● Nedre Slettheia skole

● Lindebøska­uen skole

● Vigvoll skole

● Havlimyra barnehage

● Wilds minne

● Fergefjell­et barnehage

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kristiansa­nd kommunes mobile testsenter stod lørdag ved Sørlandet travpark. Søndag fikk beboere i Rugdeveien tilbud om koronatest utenfor boligblokk­en.
FOTO: ESPEN SAND Kristiansa­nd kommunes mobile testsenter stod lørdag ved Sørlandet travpark. Søndag fikk beboere i Rugdeveien tilbud om koronatest utenfor boligblokk­en.
 ??  ?? Koronatest­erne Erik Krokan Thomassen (t.v.) og Håvard Homme hadde testet 12 beboere i Rugdeveien mellom klokken 10 og 12 søndag.
Koronatest­erne Erik Krokan Thomassen (t.v.) og Håvard Homme hadde testet 12 beboere i Rugdeveien mellom klokken 10 og 12 søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway