Fædrelandsvennen

To til sykehus etter politijakt

Etter en politijakt søndag morgen kjørte bilen med to personer av veien ved Hortemo på fylkesvei 461. Personene var ved bevissthet, men ble kjørt til sykehus for behandling.

- ESPEN SAND RICHARD NODELAND ARILD SANDVIK

– Bilen nektet å stanse for politiet, og etter en kort forfølgels­e kjørte bilen av veien, sier Knut Odde, operasjons­leder i Agder politidist­rikt, til Faedreland­svennen søndag morgen.

«Trafikkuly­kke på Songdalsve­gen like syd for Hortemo. En bil har kjørt av veien, to personer i bilen. Bilen hadde like forut for dette nektet å stanse for kontroll og politiet opptok forfølgels­e av denne. Etter kort tid kjørte bilen i grøften», meldte operasjons­leder Odde på Twitter klokken 09.10.

KRAPP SVING

Politiet prøvde å stanse bilen på Nodeland, men bilen stakk av og kjørte nordover med politiet på hjul.

Utforkjøri­ngen skjedde i en krapp sving like før Hortemo. Bilder fra stedet tyder på at bilen har kjørt inn i autovernet og snurret rundt. Den endte opp i motsatt kjørefelt med fronten mot sør.

Naboer som Faedreland­svennen har snakket med forteller at de våknet av et høyt smell og fant bildeler liggende spredt i hekken.

– HØY HASTIGHET

– Man kan se av skadene på bilen at den må ha holdt høy hastighet her i svingen, sier politiets innsatsled­er Vigleik Fidje.

Som følge av ulykken ble fylkesvei 461 mellom Nodeland og Hortemo stengt i morgentime­ne. Klokka 10.10 opplyste politiet at trafikken måtte dirigeres manuelt forbi stedet i påvente av bilberger.

Klokken 10.30 meldte politiet at bilberger hadde vaert på stedet og at veien var åpen.

Det var to personer i bilen, og operasjons­leder opplyser om at skadeomfan­get er ukjent.

KJØRT TIL SYKEHUS

Klokken 09.26 meldte politiet at personene var kjørt til Sørlandet sykehus:

«To personer kjøres til sykehus i Kristiansa­nd for videre sjekk og eventuelt behandling.»

Innsatsled­er Fidje sa følgende søndag formiddag:

– Det var to voksne menn i bilen. De er begge kjørt til sykehus for kontroll. Passasjere­n fremstod som uskadd, mens det var litt mer uavklart rundt føreren. Men begge var ved bevissthet da de ble fraktet bort.

Fidje opplyser at foranledni­ngen til at bilen ikke ønsket å stanse er ukjent. Han kan heller ikke svare på om de involverte er kjenninger av politiet.

Ettersom bilen ikke stanset for politiet er spesialenh­eten er koblet inn i saken, og vil bli fortløpend­e orientert.

– I Furulunden i Mandal var det samlet mellom 100 til 150 ungdommer i alderen 15–18 år. Ellers har det også vaert ansamlinge­r av ungdommer på Odderøya i Kristiansa­nd og Posttermin­alen i Mandal, forteller Repstad.

Det skal også ha vaert en del russebråk, spesielt i Arendal og Mandal, med inntil ni russebiler på samme sted.

– Det er nok mest ungdommer som har samlet seg rundt i byene, men det har også vaert mye klager på bråk fra privat sted, sier Repstad.

Politiet måtte også bortvise

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Bil med to personer krasjet like ved Hortemo søndag morgen. Politiet innsatsled­er Vigleik Fidje rydder veien.
FOTO: RICHARD NODELAND Bil med to personer krasjet like ved Hortemo søndag morgen. Politiet innsatsled­er Vigleik Fidje rydder veien.
 ??  ??
 ??  ?? Politiet sperret en periode fylkesvei 461 i rundkjørin­gen i Nodeland sentrum.
Politiet sperret en periode fylkesvei 461 i rundkjørin­gen i Nodeland sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway