Fædrelandsvennen

Utrydnings­truede sørlending­er

Det finnes to slags sørlending­er på sjøen. De med og uten seil. De første er utryddings­truet. Det skyldes at arten er avhengig av stillhet og ro.

- TRON EGIL MEIER HØYREM SVEINUNG SØNDERVIK JOHNSEN

diggjorde trafikkreg­ler. Som filosofen Einar Øverenget sa i NRKS Verdibørse­n sist lørdag: «Det er handlinger som skaper holdninger». Hvem vet om vi ikke fortsatt hadde måttet tåle tobakksrøy­ken dersom ikke røykeloven til slutt slukket sigaretten.

Den nye forskrifte­n om fem knop 50 meter fra steder hvor folk bader eller fra bademerkeb­øyer, er på langt naer tilstrekke­lig. Aktsomhets­kravet i paragraf to er dessuten vanskelig å håndheve. Farten må begrenses konkret ved passering innen en konkret avstand fra brygger og fartøy mindre enn ditt eget.

Vi trenger koronaavst­and på sjøen! saksproses­s til ordfører, og fikk, etter purring på om han hadde mottatt det noen uker senere, beskjed om at det var mottatt. Noe svar kom aldri.

Hvor er det så jeg vil med dette? Jo, at når en gjør som Gundersen sier og kommer med fakta, uavhengig av om politikern­e er enig eller uenig i det som blir skrevet, så blir en møtt med taushet, og skjer det nok av ganger, så ser det dessverre ut til at ting av og til må settes på spissen før noen reagerer. Dette er ingen aksept for at det er fritt frem å vaere ufin, men kan vaere en av flere forklaring­er på det.

Skal jeg våge meg på et råd til politikern­e, så er det at velgerne faktisk finnes der ute hele året og ikke bare i den korte perioden før valg. Da er vi populaere og blir hørt, bare husk at vi er der resten av tiden også!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway