Fædrelandsvennen

– Vanskelige spørsmål venter

Landslagss­jef Ståle Solbakken så dramaet rundt Christian Eriksen på TV hjemme i København. Hans egen karriere tok slutt da han i 2001 ble rammet av hjertestan­s.

-

Det var på trening med FC København i mars for vel 20 år siden at Solbakkens hjerte stoppet. Som Eriksen fikk han raskt kyndig legehjelp, men han la opp etter råd fra legene.

– Jeg så med en gang, som alle andre, at dette var ille, sa Solbakken til TV 2 om Eriksens kollaps.

Ståle Solbakken fikk hjertestan­s på trening med FC København for vel 20 år siden.

Han ble intervjuet på videolink fra København.

– Kona mi var faktisk på stadion, og hun så det ikke så tydelig. Tv-bildene var nok det sterkeste. Det virket veldig profesjone­lt det som skjedde på direkten. Dommeren

tok tak i det med en gang, og legehjelpe­n virket superprofe­sjonell, sa han.

– Så vet jeg jo at Parken er rett ved Rigshospit­alet, og da det ikke kom en ambulanse derfra i full fart så følte jeg et berettiget håp om at de hadde noenlunde kontroll, selv om det var dramatisk i noen minutter.

Beskjeden kom etter hvert om at det går bra med Eriksen, men som for Solbakken i 2001 kan det bli et spørsmål om han kan fortsette som toppspille­r.

– Han skal summe seg nå, selvfølgel­ig. Han ligger trygt og godt hos ekspertene på Rigshospit­alet, og først blir det en lettelsesf­ase der han setter umåtelig pris på livet. Jeg vet han er småbarnsfa­r, men han er også på toppen av sin karriere, og han må nok gjennom noen faser som er relativt vanskelige, sa Solbakken til TV 2.

– Det er fryktelig mange spørsmål han skal stille. Han venter bestemt på en diagnose, «hva kan jeg gjøre og hva kan jeg ikke gjøre, hva med fotballkar­rieren?» Det er kanskje ikke er spørsmål for i dag, men det kommer jo.

FORSKJELL

Han ville ikke umiddelbar­t sammenlign­e med sin egen situasjon i 2001. Solbakken var 33 år da han falt om på Fck-trening. Han fikk operert inn en hjertestar­ter, og han la opp på råd fra legene.

– Det er litt forskjell på fotballspi­llerne Solbakken og Eriksen, det må sies, både i alder og kvalitet. Jeg kjenner ham som en veldig sterk karakter, og han får sikkert all den profesjone­lle hjelp han skal ha. Jeg tror han har så sterk fysikk og psyke at han kommer raskt gjennom den første bearbeidin­gsfasen, sa han til TV 2.

– Så må han spørre seg, er jeg fortsatt fotballspi­ller, eller må jeg skru om på livet mitt?

 ?? FOTO: FRIEDEMANN VOGEL ?? Etter å ha blitt behandlet på gressteppe­t i over 15 minutter ble Christian Eriksen fraktet av banen med lagkamerat­er og helseperso­nell rundt seg.
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL Etter å ha blitt behandlet på gressteppe­t i over 15 minutter ble Christian Eriksen fraktet av banen med lagkamerat­er og helseperso­nell rundt seg.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway