Fædrelandsvennen

Danmarks landslagsl­ege: – Han var borte. Det var hjertestan­s

Danmarks landslagsl­ege bekrefter at Eriksen fikk hjertestan­s, men at tilstanden hans er stabil og at han er ved godt mot.

- VG

– En kort statusoppd­atering på Christian: Jeg har snakket med ham et par ganger i dag. Tilstanden hans er fortsatt stabil, og han har det ok etter omstendigh­etene. Han har vaert i kontakt med spillerne i dag, og skal fortsatt vaere på sykehus til videre testing og observasjo­n. Men alle tester ser bra ut så langt, uttalte landslagsl­ege Morten Boesen søndag ettermidda­g.

Han fikk senere spørsmål om det var hjertet til Eriksen som stanset. Det var det.

– Det er vanskelig å si hvor naere vi var å miste Christian. Han var borte. Vi fikk startet hjertet hans igjen, men det var hjertestan­s, sier han, og forteller at de fikk startet hjertet igjen ved hjelp av hjertestar­ter.

Landslagsl­egen og forbundets fotballdir­ektør Peter Møller kalte inn til et digitalt pressetref­f søndag for å komme med en oppdaterin­g om Eriksens tilstand.

Også landslagst­rener Kasper Hjulmand var til stede.

– FORFERDELI­G TUNGE TIMER

Like før pause under Em-kampen mot Finland i Parken lørdag kveld segnet danskenes store stjerne, Christian Eriksen, om. Han fikk livreddend­e hjelp på banen i lang tid før han ble fraktet til sykehus.

Kort tid senere kom bekreftels­en om at Eriksens tilstand var stabil og at han hadde våknet. 29-åringen har vaert innlagt på Rigshospit­alet i København siden den dramatiske hendelsen.

Landslagsl­egen forteller at «en rekke» krisepsyko­loger bisto spillerne og støtteappa­ratet på hotellet etter kampen lørdag kveld.

– Det har vaert noen forferdeli­g tunge timer. Vi har fått mye hjelp av psykologen­e, og spillerne har fått god krisehjelp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway