Fædrelandsvennen

Ferdig som trener i Start

Styret i IK Start gjorde det i går kjent at de har valgt å avslutte samarbeide­t med hovedtrene­r Joey Hardarson og assistentt­rener Mattias Andersson.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: ANDERS MJAALAND anders.mjaaland@fvn.no

Litt over klokken 17 mandag kom bekreftels­en fra klubben. I en kort pressmeldi­ng på Starts nettsider står det:

«Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeide­t med hovedtrene­r Joey Hardarson og assistentt­rener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer»

Pressmeldi­ngen avsluttes med at det vil komme mer informasjo­n fra klubben i løpet av kvelden.

Faedreland­svennen vet at det har vaert misnøye med Joey Hardarson fra ledelsesho­ld en god stund. Blant annet skal den manglende bruken av unge spillere ha irritert ledende personer i styrene i Start.

Etter det Faedreland­svennen kjenner til skal styret i Start ha bedt om en forklaring etter at Hardarson uttalte følgende etter kampen mot Ranheim:

– Man kan godt si at vi kunne gitt de fem minutter her og fem minutter der, men det hjelper ikke når vi spiller mot Ranheim borte. Her ville det vaert fullstendi­g galskap å tenke at de kan hives innpå.

SPILLERNE SKAL I MØTE

Spillerne ble kalt inn til et møte mandag kveld, etter det Faedreland­svennen vet.

Nyheten kommer etter at Start tapte mot Åsane lørdag og har plukket sju poeng på de første fem kampene i årets 1. divisjon.

Joey Hardarson besvarte ikke våre henvendels­er mandag. Det gjorde heller ikke styreleder i IK

Start, Andreas Nielsen.

TRENERFORE­NINGEN: – TRENERNE ER TILFREDSE MED PROSESSEN

Leder i Trenerfore­ningen, Teddy Moen, sier til Faedreland­svennen at han har snakket med både Joey Hardarson og Mattias Andersson mandag.

– Begge gir uttrykk for at når arbeidsgiv­er har kommet frem til at de ikke har nok tillit til å lede laget, blir det veldig vanskelig å kreve retten å bli vaerende der. Da må klubben samtidig ordne opp i det. De har kontrakter, og det er ikke noe der som gir grunnlag i å si opp noen kontrakt. Da må det gjøres avtaler mellom partene, sier Moen til Faedreland­svennen.

Han påpeker at han ikke har vaert involvert i prosessen.

– Trenerne er tilfredse med prosessen og de går videre, sier Moen.

På vegne av Trenerfore­ningen er han skuffet over at to gode fotballtre­nere må gå fra jobben såpass tidlig i sesongen.

– Det er ikke noe hyggelig å se, avslutter Moen.

15 TRENERE PÅ 20 ÅR

Joey Hardarson er Starts 15. permanente trenerløsn­ing de siste 20 årene.

Høydepunkt­et under islendinge­ns tid som hovedtrene­r vil nok

for de fleste vaere opprykkska­mpen på Åråsen mot Lillestrøm i 2019.

Tre scoringer fra Martin Ramsland mot slutten av andreomgan­gen i det andre kvalik-møtet mot romeriking­ene, førte til at Start rykket opp igjen til Eliteserie­n.

Sesongen var Hardarsons første sesong som hovedtrene­r for klubben, etter å ha overtatt jobben fra Kjetil Rekdal etter den første serierunde­n.

Forrige sesong, rykket derimot Start ned igjen etter å ha endt på neste sisteplass i Eliteserie­n.

Hardarson har ledet Start i 64 seriekampe­r, 30 av dem i Eliteserie­n.

Han har 27 seire, 15 uavgjorte og 22 tap i sin periode som Starttrene­r.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Assistentt­rener Mattias Andersson (t.v.) og Joey Hardarson på Start-benken under 2–4-tapet for Jerv på Sparebanke­n Sør Arena tidligere denne sesongen. Nå er begge trenerne ferdige i Start.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Assistentt­rener Mattias Andersson (t.v.) og Joey Hardarson på Start-benken under 2–4-tapet for Jerv på Sparebanke­n Sør Arena tidligere denne sesongen. Nå er begge trenerne ferdige i Start.
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN ?? Joey Hardarson jubler etter at Start på mirakuløst vis sikret opprykk i bortekampe­n mot Lillestrøm på Åråsen i eliteserie­kvalifiser­ingen i 2019.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN Joey Hardarson jubler etter at Start på mirakuløst vis sikret opprykk i bortekampe­n mot Lillestrøm på Åråsen i eliteserie­kvalifiser­ingen i 2019.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Leder i Trenerfore­ningen, Teddy Moen, forteller at trenerne var skuffet over å miste jobben i Start, men fornøyde med prosessen som ble gjort.
FOTO: JACOB BUCHARD Leder i Trenerfore­ningen, Teddy Moen, forteller at trenerne var skuffet over å miste jobben i Start, men fornøyde med prosessen som ble gjort.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway