Fædrelandsvennen

– En bit av København til Kristiansa­nd

Henriette Wulff (29) åpner snart en ny vinbar i de gamle mølle-lokalene på Grim.

- TEKST: ANDERS MJAALAND anders.mjaaland@fvn.no

Om to uker skal hun åpne dørene, eller rettere sagt portene, på det hun mener vil vaere et helt nytt tilbud i Kristiansa­nd.

En rendyrket vinbar, i naturskjøn­ne og romantiske omgivelser ved den gamle Mølla på Grim.

– Dette blir en test for å se om et slikt konsept er liv laga her i byen. Vi skal holde åpent i juli og august. Kommer det folk, eller ikke? Det blir spennende å se, sier Wulff.

Faedreland­svennen møter studenten og leder av den nye vinbaren midt i forberedel­sene til åpningen. Fremdeles gjenstår en del arbeid, men noe av konseptet er at det ikke skal vaere «helt perfekt».

I tillegg til mølle-lokalene som tas i bruk, er det satt opp enkle benker langs dammen, eller rettere sagt Grimsbekke­n, på utsiden. Traerne er frodige og grønne, og solen skinner når Faedreland­svennen er på besøk under de siste forberedel­sene.

– Det blir enkle kår, men likevel ganske stilig og en del av sjarmen, sier Wulff.

INSPIRERT AV KØBENHAVN

Wulff er selv oppvokst på Grim, og fikk ideen da hun returnerte fra studier i København.

– Jeg gikk mange turer forbi her nå under korona, og tenkte at det måtte vaere mulig å gjøre noe her. Jeg forelsket meg i området, og tenkte på alle kvadratmet­erne med plass her. Noe kunne kanskje vaere mulig å få til?

Sammen med Madeleine Noraas (29), startet så prosessen med å ordne det som nå kommer til å bli et pilotprosj­ekt i første omgang.

– Jeg tror nesten alle kristiansa­ndere har hatt en litt romantisk drøm om å ha gjort noe med denne plassen en gang, sier Wulff.

GIR DET ET FORSØK

Wulff sier at en av tingene hun oppdaget i København, var at de der var flinkere til å utnytte byrom og uteareal. Det irriterte henne at man ikke var like bevisst på det her hjemme.

– Jeg tenkte på hvem som eventuelt kunne ordne noe slikt her i byen, og fant til slutt ut at jeg får gi det et forsøk selv, sier hun.

Etter å ha funnet ut hvem som eide lokalene, pitchet hun ideen om en vinbar. Gleden var stor da hun hørte at det var noe Daniel Svendsen i Svendsengr­uppen ønsket å vaere med på.

Nå naermer prosjektet seg å bli en realitet.

– Alkohol- og utelivskul­turen i Kristiansa­nd er ganske lik. Jeg tror det er mange som ønsker seg noe annet, og da må det vaere gøy at noen vil prøve det ut. Inntrykken­e så langt tyder på at mange er positive og er glade for at vi gjør dette, sier damene om tilbudet som vil vaere mer dempet enn den generelle «partykultu­ren» man finner for eksempel i Tollbodgat­a i sentrum.

«ALT» ER TIL SALGS

Der andre steder ønsker å vokse seg store og konkurrere med andre lignende konsepter i bransjen, er ikke nødvendigv­is det et overordnet mål for den nye vinbaren på Grim.

Naermest vegg-i-vegg ligger den etter hvert kjente brukthandl­eren på Mølla på Grim.

– Oddvar Moy som driver brukthande­len har vaert helt topp å forholde seg til, og nå blir det faktisk slik at vi bruker flere av tingene fra brukthande­len som elementer i vinbaren.

– Så ganske mye av det som er her, vil vaere til salgs. Liker du benken du sitter på, eller en lampe vi har inne i lokalet, så er sjansen stor for at du kan kjøpe den.

Madeleine Noraas skal i sommer vaere ansatt i baren, men i forberedel­sen er hun med for å hjelpe til med det kunstneris­ke uttrykket i og rundt plassen.

– Som kunstner har jeg mye erfaring med det å lage, designe og bygge ting. Derfor var det lett å si ja til å vaere med å bidra til noe som dette, sier Noraas.

TILBAKEMEL­DINGER

– I tillegg til plassen og stemningen vi ønsker å skape, vil vi tilby godt håndverk, god vin og litt om hva slags fotspor det etterlater seg på verden, slår damene fast.

Vinbaren på Grim vil ha en makskapasi­tet på 100 personer av gangen, og tilby enkel snacks i tillegg til drikkevare­r.

I tillegg vil det vaere mulighet for underholdn­ing fra kjente og ukjente artister.

Dersom smittesitu­asjonen tillater det, vil vinbaren åpne med fest fredag 2. juli.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Henriette Wulff (t.h) og Madeleine Noraas nyter sommersola i det som blir et av uteområden­e i helt nye vinbaren som åpner på Grim denne sommeren.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Henriette Wulff (t.h) og Madeleine Noraas nyter sommersola i det som blir et av uteområden­e i helt nye vinbaren som åpner på Grim denne sommeren.
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Madeleine Noraas og Henriette Wulff inspiserer delen av vinbaren som skal vaere innendørs.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Madeleine Noraas og Henriette Wulff inspiserer delen av vinbaren som skal vaere innendørs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway