Fædrelandsvennen

I jerngrep på Justøya

Mesternes mesterinns­pillingen er i gang: Mandag ettermidda­g fikk deltakerne seg et iskaldt bad på Justøya etter å ha ramlet ned i sjøen i konkurrans­en jerngrepet.

-

– Ikke akkurat min favoritt, sier Øystein Pettersen. Han er igjen med i serien etter at han røk ut allerede i første program i vinter på grunn av en leggskade. Han har fått sjansen til å delta igjen.

I år som fjor er Sørlandet arena for innspillin­gen av Mesternes mester. I alle år før det har innspillin­gen skjedd i utlandet, men korona og restriksjo­nene gjør at det skjer på norsk grunn.

SØRLANDET PERFEKT

– Det tror jeg ingen er lei seg for. Sørlandet er egentlig perfekt for oss med massevis av gode lokasjoner å spille inn på. Og stort sett flott vaer, sier produsent Martine Holbye.

Hun jobber i produksjon­sselskapet Nordisk Film TV som lager serien i samarbeid med NRK.

I fjor ble innspillin­gen gjort i Arendal med deltakerhu­set midt i sentrum. Holbye vil ikke røpe hvor huset er denne gang fordi de ikke ønsker at noen uvedkommen­de skal forstyrre deltakere eller innspillin­gen.

Men trolig bor de i Kampedalen i Høvåg slik vi skrev om tidligere i år.

VIL IKKE FORSTYRRES

Hun vil heller ikke røpe noe som helst om konkurrans­ene eller hvor de skal spilles inn, også det av samme grunn: De vil ikke at noe skal forstyrre.

– Dessuten vil vi jo at alt skal vaere hemmelig til serien sendes, det er vel det gøyeste for seerne. Men vi er i Kristiansa­nd, Lillesand og omegn, sier Holbye.

Aksel Lund Svindal vant som kjent konkurrans­en i vinter, nå er han programled­er etter at Dag Erik Pedersen ga seg på topp etter forrige sesong. Han kan i alle fall røpe en ting:

– Ja, vi spilte inn en konkurrans­e midt i Kristiansa­nd sentrum søndag. Det gikk veldig så bra. De som stanset opp for å se på, ble forklart hva det handlet om og ingen forstyrret, forteller han.

MYE Å HOLDE STYR PÅ

Han måtte tenke seg om han ville vaere programled­er, som er noe han har lite erfaring med.

– Dette er en stor produksjon og mye å holde styr på. Men fjorårets sesong var fantastisk gøy å vaere med på, sier han.

Han sier også at det som var mest slående etter at serien ble vist i vinter er hvor ekstremt mange som ser på. Finalen i seg selv ble sett av over 1,4 millioner personer.

– Og mange av dem er barn som lar seg inspirere til å begynne med idrett. Bare det er fantastisk, sier Svindal.

RAMLER NED

Faedreland­svennen får imidlertid vaere med i starten av en konkurrans­eettermidd­ag, selv om vi ikke får se selve konkurrans­en. Det er i Saltvika på Justøya i Lillesand. Et lite stykke fra stranden er det rigget opp for jerngrepet.

– Her skal dere henge etter armene til dere ramler ned. Den som henger lengst vinner, sier konkurrans­eansvarlig Magnus Midtun til deltakerne.

Det ser kaldt ute i sjøen, og det er neppe noen som gleder seg til dette.

Ut over dette får vi altså ikke vite noe mer om konkurrans­ene.

NOE GAMMELT – NOE NYTT

– Men som alltid er det noe som går igjen fra sesong til sesong og noe nytt, sier produsent Holbye.

Øystein Pettersen sier at han gruer seg mest til 90-graderen – for ikke å snakke om øvelsen der de får strøm i seg.

– Skjønner det er god tv, men det er jo bare tortur, ler han.

Anja Hammerseng-edin sier at det er en stor aere å bli spurt om å vaere med. Hun er gift med Gro Hammerseng-edin som vant Mesternes mester i 2018.

NYTE ØYEBLIKKET

– Rådet fra henne er at jeg må nyte øyeblikket – ikke tenke så mye på dagene framover og konkurrans­ene. Heller glede seg over det som skjer her og nå. Så det skal jeg prøve på, sier hun.

Det er 45 personer i settet som lager serien ut over deltakerne.

– Det er blant annet et eget snekkertea­m fra Oslo som rigger opp alt vi trenger til konkurrans­ene, sier Midttun.

Når det gjelder jerngrepet brukte de 7–8 timer for å rigge opp

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Her er neste sesongs deltakere i Mesternes mester i Saltviga i Lillesand der de mandag skulle konkurrere i jerngrepet. F.v. Linn-kristin Riegelhuth Koren, Anja Hammerseng-edin, Øystein Pettersen, Nils Jakob Hoff, Bjørn Einar Romøren, (foran) Nadya Khamitskay­a Andersen, Madelene Rubinstein, Ida Njåtun og Tommy Rustad.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Her er neste sesongs deltakere i Mesternes mester i Saltviga i Lillesand der de mandag skulle konkurrere i jerngrepet. F.v. Linn-kristin Riegelhuth Koren, Anja Hammerseng-edin, Øystein Pettersen, Nils Jakob Hoff, Bjørn Einar Romøren, (foran) Nadya Khamitskay­a Andersen, Madelene Rubinstein, Ida Njåtun og Tommy Rustad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway