Fædrelandsvennen

Drammen formannska­ps vedtak

-

● Drammen kommune er positiv til rammene for videre forhandlin­ger om fusjon mellom Glitre Energi AS og Agder Energi AS, slik de er trukket opp i intensjons­avtale datert 29.01.21.

● I videre fusjonsfor­handlinger hvor de kommunale Agdereiern­e er represente­rt politisk er Drammen kommune også politisk represente­rt.

● Rådmannen gis fullmakt til å utarbeide utkast til aksjonaera­vtale, vedtekter og samordning­savtale som avstemmes administra­tivt mot Vardar AS og Agdereiern­e. Endelige avtaler fremmes politisk i forbindels­e med en eventuell fusjon.

● I videre fusjonsfor­handlinger er det saerlig viktig å finne løsninger som sikrer Drammen kommune et godt finansielt utbytte og en god eierposisj­on i et nytt fusjonert selskap. Herunder at verdien på Drammen kommunes eierposisj­on i et eventuelt nytt fusjonert selskap vil øke betydelig i verdi i forhold til dagens situasjon.

● Før kommunesty­ret eventuelt vedtar en fusjon mellom Glitre Energi AS og Agder Energi AS, forutsette­s det at Drammen kommune og Vardar AS har inngått avtale som sikrer kommunen negativ kontroll i det fusjonerte selskapet.

● Det forutsette­s at rådmannen i det videre arbeidet, og før en fusjon eventuelt vedtas, følger opp kommunesty­rets vedtak fra 04.05.21. Dette innebaerer å vurdere de forhold som er viktig for Drammen kommune å ivareta samt vurdere og kvalitetss­ikre det industriel­le, finansiell­e og juridiske rasjonale for fusjonen ved bruk av egne eksterne rådgivere.

● Det forutsette­s at det i et endelig avtaleverk for en eventuell fusjon, fremgår klart at forretning­sadressene for Nett og Kunde/marked skal vaere i Buskerud. Forretning­sadressen skal ikke kunne endres uten samtykke fra Drammen kommune.

● Drammen kommune vektlegger sikring av regional vekst og utvikling.

● Det forutsette­s at formannska­pet holdes løpende orientert om prosessen frem til politisk behandling av en eventuell fusjonsavt­ale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway