Fædrelandsvennen

Tilsvar til Makvan Kasheikal

Sammen kan vi gjenoppliv­e det saklige ordskiftet i byen vår.

- På vegne av Miljøparti­et De Grønne i Kristiansa­nd, YNGVAR MONSTAD, styreleder LINDA VORELAND, nestleder MARTE ROSTVÅG ULLTVEITMO­E, gruppelede­r

● Mira Svartnes Thorsen er en demokratif­orkjemper vi er stolte av i Miljøparti­et De Grønne. Hun har vår fulle støtte i arbeidet for et åpnere og mer inkluderen­de demokrati. I ditt leserinnle­gg gir du uttrykk for frustrasjo­n, fordi du mener deg stemplet som en trussel mot det samme demokratie­t du selv er en del av og kjemper for hver dag i politikken. La det vaere klart at vi mener du og de andre folkevalgt­e i Demokraten­e gjør en viktig jobb med å fremme synspunkte­ne til deres velgere. Alle partier som samler nok støtte i befolkning­en til representa­sjon i et bystyre bør og skal komme til orde i den offentlige debatten. I bystyret skal vi vaere uenige, og vi skal ideelt sett komme fram til gode kompromiss­er som er til det beste for alle byens innbyggere. Dette er demokrati i praksis, og deres rolle der er akkurat like viktig som vår.

Men demokrati trenger også et egnet miljø å vokse i. Som du påpeker skal det selvsagt vaere frihet til å ytre de meninger man har. Men det skal vaere mulig, som Mira understrek­er, å gjøre dette uten å bli svertet av insinuasjo­ner, halvsannhe­ter og direkte løgner. Slik er det dessverre ikke i Kristiansa­nd nå. Enkelte deltakere i den offentlige debatten fortsetter å vaere uredelige i sin omtale av andre mennesker. Hvis vi er enige om at vi skal la demokratie­t vokse og trives i byen vår, bør vi også kunne enes om å snakke til og om hverandre på en måte som stimulerer til saklig debatt.

Vi strekker ut ei hånd til deg og resten av Demokraten­e og ber dere hjelpe oss og Mira med å verne om livsgrunnl­aget for det deltakende demokratie­t i Kristiansa­nd. Si fra når noen krysser grensa fra saklig til usaklig kritikk, om det er oss, deres egne eller andre, og hjelp dem som gjør feil til å rette det opp. Sammen kan vi gjenoppliv­e det saklige ordskiftet i byen vår.

 ??  ?? ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway