Fædrelandsvennen

Åpner sin tredje restaurant i byen

Da de planla sin tredje restaurant i Kristiansa­nd, var Kvadrature­n aldri et alternativ. Snart åpner Restaurant Skrubbsult­en på Lund.

- TORBJØRN WITZØE

– Vi håper å kunne åpne restaurant­en innen 1. desember, slik at vi kan servere folk som bor, handler eller jobber på Lund julemat, sier daglig leder Frank Nystad i Restaurant Skrubbsult­en.

Det er sju år siden den første Restaurant Skrubbsult­en ble etablert på Tinnheia, og for snart fire år siden kom restaurant nummer to på Tangvall.

BYDEL I VEKST

– Vi har stor tro på Lund. Dette er en bydel i rivende utvikling. I tillegg til at dette er en folkerik bydel, blir vi jo også nesten nabo til en campingpla­ss og Sparebanke­n Sør Arena, sier Brynhild Johnsen.

Frank Nystad og Brynhild Johnsen har med seg Bjarne Hove på eiersiden. De har alle stor tro på at spisestede­t i Marvika Torv skal vaere liv laga. I det som foreløpig er en byggeplass skal det bli plass til 70–80 sitteplass­er inne og det samme antall på uteserveri­ngen.

SATSER I BYDELENE

Frank Nystad forteller at de bevisst har ønsket å etablere seg ute i bydelene. Han mener det med unntak av i sommermåne­dene, er en overetable­ring av serverings­steder i Kvadrature­n. Muligheten­e for å få jevnt belegg hele året er ifølge ham mye større på steder som Lund, Tinnheia og Tangvall enn i sentrum.

– Vi skal også på Lund tilby take away, men vi håper også restaurant­en skal bli et naturlig treffsted for bydelen, sier Frank Nystad.

Faedreland­svennen har tidligere skrevet at også Edgars Bakeri skal åpne en avdeling i Marvika Torv.

På spørsmål om det framover kommer enda flere Restaurant Skrubbsult­en-spisestede­r, svarer Frank Nystad at det er mange bydeler i Kristiansa­nd. Noen konkrete planer om en fjerde restaurant har de imidlertid ikke.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Trioen Frank Nystad (f.v.), Brynhild Johnsen og Bjarne Hove ser fram til å ta imot skrubbsult­ne gjester i restaurant­en de skal åpne i Marvika Torv bak dem
FOTO: TORBJØRN WITZØE Trioen Frank Nystad (f.v.), Brynhild Johnsen og Bjarne Hove ser fram til å ta imot skrubbsult­ne gjester i restaurant­en de skal åpne i Marvika Torv bak dem

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway