Fædrelandsvennen

Syv års fengsel for narkosmugl­ing

I 2019 avdekket politiet en narkotika-transport på vei til Sørlandet. Nå er en 30 år gammel nederlende­r dømt til sju års fengsel.

- ANDERS MJAALAND ERLEND OLSBU

I mai 2019 innledet politiet en skjult etterforsk­ning mot en 39 år gammel mann fra Kristiansa­nd som var mistenkt for å planlegge innførsel av en større mengde narkotika fra Nederland til Norge.

Fire måneder senere slo politiet til da drøyt 40 kilo kilo amfetamin ble smuglet inn via Svinesund.

39-åringen og flere andre ble pågrepet. En 47 år gammel bekjent av 39-åringen ble pågrepet på vei til Kristiansa­nd med 18 kilo amfetamin i bilen. Politiet fant resten av partiet i en leilighet i Oslo.

BA OM TI ÅRS FENGSEL

Før transporte­n ble gjennomfør­t var 39-åringen i kontakt med en nå 30 år gammel mann fra Nederland. Nederlende­ren er nå dømt til sju års fengsel for sin rolle i smuglerope­rasjonen.

30-åringen ble pågrepet i Nederland og utlevert til Norge 24. mars i år.

Aktor Leif Aleksander­sen la ned påstand om ti års fengsel for medvirknin­g til smugling av 40 kilo amfetamin. Retten fant det ikke bevist at 30-åringen hadde medvirket til smugling av mer enn 25 kilo, og satte straffen til sju års fengsel.

NYLIG LØSLATT

Nederlende­ren er domfelt en gang i Norge tidligere. I 2017 ble han dømt til fire års fengsel i Agder lagmannsre­tt, for innførsel av 3,6 kilo amfetamin fra Danmark til Norge i 2016.

Deler av soningen ble gjennomfør­t i Nederland, og den dømte 30-åringen ble pågrepet av politiet kort tid etter at den første dommen var ferdigsone­t.

39-åringen fra Kristiansa­nd ble i Kristiansa­nd tingrett dømt til fengsel i åtte år og tre måneder i fjor sommer. Han anket ikke dommen. 47-åringen fra Kristiansa­nd ble frikjent i tingretten, men dømt til åtte års fengsel i Agder lagmannsre­tt i februar.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO / SCANPIX ??
FOTO: ARKIVFOTO / SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway