Fædrelandsvennen

19 personer mister jobben i transports­elskap i Mandal

Transports­elskapet Ps Transport Sør i Mandal har meldt oppbud. 19 ansatte mister jobben.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Her og nå er jeg opptatt med oppsigelse­n av de 19 personene samt at de får det de har krav på av lønn, sier advokat og bobestyrer Per T. Sneve.

Transports­elskapet har vaert i drift siden 2011 og har drevet med langtransp­ort av varer i inn- og utland. De aller fleste ansatte er utenlandsk­e sjåfører.

– Jeg har fått oppgitt at en viktig grunn til oppbudet, er koronaen. Pandemien har ført til store komplikasj­oner med å få sjåførene inn og ut av landet, sier Sneve.

Han opplyser at firmaet har 13 millioner kroner i gjeld. Regnskapet viste et årsresulta­t på minus 1,8 millioner kroner i 2019.

Første skiftesaml­ing i Agder tingrett blir avholdt 24. august.

Daglig leder har vaert Per Strømme. Han bekrefter i en sms at det er koronarest­riksjonene som til slutt gjorde det umulig å drive videre. Hans arbeidere fra Polen, Litauen og Romania måtte på karanteneh­otell tross negative test.

Han skriver også at en annen konkurs i et firma i Åmli som de har samarbeide­t med skapte store tap.

Igjen har altså et transportf­irma i Lindesnes gått over ende på grunn av koronaen. I mai omtalte vi at Møll Turbuss var konkurs.

Daglig leder Jørn Ove Møll fortalte at de måtte kansellere flere turer i fjor vår, turer som var fullbooket.

– Fjoråret skulle blitt all time high, men i stedet ble det bom stopp, sa Møll.

Daglig leder Geir Grindland i kristiansa­ndsselskap­et Inkassopar­tner AS sier at han tror vi står foran en rekke oppbud og konkurser kommende høst.

– Da skal staten kreve inn skatter og avgifter der fristene er skjøvet på flere ganger som et kompensasj­onstiltak overfor bedrifter som har slitt, sier Grindland.

Dette grepet fra staten førte til usedvanlig få konkurser i første

kvartal på

Sørlandet.

– Jeg tror både uteliv og bygg og anlegg er bransjer som får en tøff høst, sier han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? To av trailerne som Ps Transport Sør har brukt. Nå har firmaet meldt oppbud. Koronaen har vaert en årsak fordi sjåførene har hatt vanskeligh­eter med å komme inn i Norge.
FOTO: PRIVAT To av trailerne som Ps Transport Sør har brukt. Nå har firmaet meldt oppbud. Koronaen har vaert en årsak fordi sjåførene har hatt vanskeligh­eter med å komme inn i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway