Fædrelandsvennen

❞ Det er helt vilt.

Det syder og koker på Sjøsanden i Mandal. Campingpla­ssen er fullbooket flere uker fremover, og på stranda råder sydenstemn­ingen.

- GRETHE H. GJERTVIKST­EN, daglig leder på Sjøsanden

– Det er helt vilt, sier Grethe H. Gjertvikst­en, daglig leder på Topcamp Sjøsanden Feriepark.

– Nå er det helt sprengt her, rett og slett, og det er det helt fram til 26. juli. Da begynner det å åpne litt opp med få ledige plasser, men de fylles på hele tidene. Det ringer mellom 300 og 400 personer hver dag for å høre om vi har ledige plasser. Jeg har byttet ringetone noen ganger, for jeg «hører» ringingen selv på natta når jeg skal sove, ler hun.

Mange gjester må snu i porten, etter at Topcamp sluttet med drop in, og gikk over til online-bestilling.

SKUFFET

– Folk som ikke får plass blir selvfølgel­ig skuffet, men vi prøver å sende dem til Sandnes camping, slik at vi beholder gjestene i Mandal by. Deretter videresend­er vi til Solstrand camping ved Vigeland, og så ut av kommunen til Søgne eller Lyngdal, forteller Gjertvikst­en.

Topcamp Sjøsanden Feriepark har 307 plasser til vogner og bobiler, 80 teltplasse­r uten strøm, 10 motellrom, 12 hytter og 19 leilighete­r. Absolutt alt er fullbooket nå, og det er mellom 1300 og 1400 gjester på området.

Topcamp overtok anlegget i fjor, og hele campingen skal oppgradere­s for 60 millioner kroner. Det er gjort mye allerede: alle leilighete­ne er totalrenov­ert, det er bygget et stort utendørs amfi som viser lokalt teater fire ganger i uka, man har felt 90 traer, hele kloakksyst­emet er skiftet, anlegget har fått elbil-ladere og det er bygget ny lekeplass.

Det som gjenstår nå er oppgraderi­ng av sanitaeran­legget, strømanleg­get og man skal fikse veiene og bobilplass­ene.

– Bobilene blir bare større og større, så vi må utvide slik at det er plass til dem, sier hun.

TIDLIGERE SESONGSTAR­T

Det er 21 ansatte på campingen, og dette er resepsjoni­ster, vaktmester­e, vaskeperso­nell og ansatte i butikken og grillen.

– I år braket turistseso­ngen løs 14 dager før det som er vanlig. Folk var klare for ferie i år. Dette gir seg utslag i at vi allerede nå har tredoblet omsetninge­n i grillen. Det er en utfordring å klare å bestille nok mat. Og is!, sier hun, og forteller:

Campingen får to store leveranser med is i uka, og da fylles tre svaere frysere.

– Men, «svupp» så er det borte. Jeg må ofte grine meg til noen ekstra leveranser, jeg har blitt god på det, smiler Gjertvikst­en.

KONA FIKSER TELTET

De ansatte på campingen har svaert travle dager.

– Det er veldig gøy når det koker. Selv løper jeg rundt fra klokka sju til klokka 23. Jeg skifter t-skjorte fire ganger om dagen. Når klokka blir 23 overtar Securitas vaktholdet gjennom natta, og først da kan jeg sette meg ned å besvare alle mailene som strømmer inn med bestilling­er, sier Gjertvikst­en.

Tone Moen og ektemannen Stian Usterud var heldige som fikk bestilt seg plass på campingen.

Fredag var Tone Moen i full sving med å sette opp familiens åttekanted­e telt til seks personer. På sidelinjen sto en stolt ektemann og filmet.

– Hun er helt rå på telt. Helt konge! Dette kan hun, smilte han, mens han filmet, og man kunne nesten se den flyvende teltstanga som kona hadde lyst å sende bittelitt hardt i hans retning.

 ??  ??
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Det er sydenstemn­ing på Sjøsanden i Mandal. Mange trekker mot havet i varmen.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Det er sydenstemn­ing på Sjøsanden i Mandal. Mange trekker mot havet i varmen.
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Gry Maren Rege og datteren Victoria Lende (1) storkoser seg på Sjøsanden. - Vi bor i vogn på Topcamp. Det er mye folk, og det lige me’, sier Stavanger–jentene.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Gry Maren Rege og datteren Victoria Lende (1) storkoser seg på Sjøsanden. - Vi bor i vogn på Topcamp. Det er mye folk, og det lige me’, sier Stavanger–jentene.
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Bobilene står tett i høysesonge­n på Topcamp Sjøsanden Feriepark i Mandal. Nå er det fullbooket.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Bobilene står tett i høysesonge­n på Topcamp Sjøsanden Feriepark i Mandal. Nå er det fullbooket.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway