Fædrelandsvennen

Nittedalso­rdfører lettet over å bli trodd

-

Den tidligere ordføreren i Nittedal, Hilde Thorkildse­n (Ap), er frifunnet for grov korrupsjon.

Thorkildse­n var tiltalt for grov korrupsjon i forbindels­e med en utbyggings­sak i kommunen.

– Jeg er veldig lettet over å bli trodd. Jeg er veldig glad og skal vaere sammen med familien min i kveld, sier en preget Thorkildse­n på telefon til NRK.

Også forsvarer Thomas Skjelbred er glad.

– Denne dommen er en fullstendi­g frifinnels­e. Retten er meget tydelig. Konklusjon­en er at det ikke var en bestikkels­e, dermed er det heller ikke korrupsjon. Retten sier at betalingen var en del av et helt ordinaert forretning­sforhold. Retten avviser også at det er sammenheng mellom utbetaling­en og vervet som ordfører, sier Skjelbred til NTB.

– Vi tar dommen til etterretni­ng. Vi vil nå bruke ankefriste­n til å vurdere hvorvidt det er aktuelt for påtalemynd­igheten å inngi anke til lagmannsre­tten sier førstestat­sadvokat Inge Svae-grotli i en pressemeld­ing.

OMSTRIDT BOLIGOMRÅD­E

Under rettssaken tidligere i høst krevde aktor ett år og seks måneders fengsel, men Romerike og Glåmdal tingrett har frikjent henne og hennes medtiltalt­e.

Den medtiltalt­e er en lokal forretning­smann.

Ifølge tiltalen var Thorkildse­n involvert i kommunens behandling av saker der forretning­smannen hadde interesser og eierskap, blant annet regulering­en og utviklinge­n av et nytt boligområd­e i Bjørnholtl­ia i Hakadal.

125.000 KRONER

I november 2013 skal forretning­smannen ha sørget for en overføring av 125.000 kroner til et selskap som er deleid av ordføreren. Thorkildse­n har tidligere drevet to klesbutikk­er, og pengeoverf­øringen er knyttet til selskapet som eier disse.

Økokrim mente pengeoverf­øringen var uforenlig med ordførerve­rvet, og at det var ment å gi en utilbørlig fordel for forretning­smannen, som rammes av straffelov­ens korrupsjon­sbestemmel­ser.

Begge de tiltalte har hele tiden nektet straffskyl­d.

Thorkildse­n har etter eget ønske vaert suspendert fra ordførerro­llen siden desember i fjor, mens korrupsjon­ssaken mot henne pågikk.

 ?? FOTO: PAUL KLEIVEN ?? Nittedalso­rdfører Hilde Thorkildse­n ble fritunnet for korrupsjon.
FOTO: PAUL KLEIVEN Nittedalso­rdfører Hilde Thorkildse­n ble fritunnet for korrupsjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway