Fædrelandsvennen

Hva vil du bli kjent for?

- RUNAR FOSS SJÅSTAD, spesialpre­st

● Jeg vil ikke først og fremst vaere kjent for mine meninger. Hva jeg eller du er for eller imot betyr svaert lite i det store og det hele her i livet! Det jeg derimot ønsker å vaere kjent og bemerket for er at jeg elsker Gud og at jeg elsker mine medmennesk­er. Det å vaere en god ektemann, en god far, et godt medmennesk­e er mitt hovedmål her i livet. Alt annet er sekundaert. Selvsagt er det viktig å både mene, og for den del forkynne det du tror bygger opp mennesker. Det vil alltid vaere viktige verdikampe­r å ta. Det er heller ikke lett å samarbeide med de gruppering­er- og personers holdninger du og jeg mener stenger for andre menneskers forhold til Gud. Slikt er for øvrig fryktelig vanskelig å forholde seg til uansett ståsted vi skulle ha. Da må det en enorm stor porsjon raushet til fra alle hold for å få ting til å fungere. Og slik skal det vaere i en menighet, en enorm raushet bygd på Jesu uendelige raushet til oss som forbilde til oss i våre relasjoner. I Jesu forsonings­verk ser vi klinkende klart Guds ja til oss mennesker. Denne inkluderin­g i Kristus bør mane oss mennesker til å holde sammen.

Det var en pastor som sa til meg en gang at de hadde et kriterie for å samarbeide mellom kirkesamfu­nnene, et kriterie neste alle hadde utenom en menighet i denne byen. Det var å tro på Jesus som Guds Sønn, at han døde og oppstod for oss. Det er vel det vi som kristne ønsker å bli kjent for, at vi tror på Jesus, og formidler vår frelser og herre på en måte som har dyp relevans i både vårt eget liv og dernest også til andre.

Frans av Assisi sa en gang, om nødvendig skal du forkynne evangeliet med ord. Implisitt vaer et godt menneske alltid, for vi ser bare en liten brøkdel av menneskets indre liv. Det er heller ikke din teoretiske tro som gjør deg til et godt menneske, men din praktiske tro og oppførsel kan gjøre deg til et bedre menneske å omgås for andre. Rom 13, 8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven. Ingen av oss klarer å oppfylle loven, derfor finnes det tilgivelse i Jesus. La vi likevel bli kjent for generøsite­t og raushet fullt av nåde ovenfor oss selv og vår neste.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway