Fædrelandsvennen

Krever svar om skjult etterforsk­ing

-

Forsvarern­e til 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, mistenker politiet for å ha stått bak to besynderli­ge episoder i forkant av siktelsen.

En av de mistenkeli­ge hendelsene skjedde på en parkerings­plass på Haugalande­t høsten 2019, sier siktedes forsvarer Stian Kristensen til Stavanger Aftenblad.

– Han sto parkert med bobilen sin på en stor og oversiktli­g parkerings­plass. Plutselig kolliderte to kvinner med ham. De sa de var reisende i salg av damesko og dameklaer, og at de var på vei fra Østlandet til en messe i Haugesund. I bilen hadde de slike varer, sier han.

Kvinnene skal ifølge Kristensen ha vaert svaert ivrige på å etablere kontakt med hans klient. Blant annet ville de angivelig betale ham for påkjørsele­n, og møte ham på kafé for å gi ham pengene.

Forsvarern­e viser også til at det i samme periode skjedde andre ting som skal ha fått drapssikte­de til å stusse. Ved et tilfelle merket siktede at noen hadde vaert inne i huset hans, hvorpå han satt opp overvåking­skameraer.

– Og da fant han en gang ut at opptak var slettet. Et tidsrom manglet på filmen, sier Kristensen.

Forsvarern­e sendte 14. september brev til Kontrollut­valget for kommunikas­jonskontro­ll. Utvalget har ansvaret for å kontroller­e politiets bruk av skjulte etterforsk­ningsmetod­er, for å få vite om det faktisk har skjedd.

Aftenblade­t spurte politiet også i midten av september om hvorvidt det hadde skjedd skjult etterforsk­ning mot den drapssikte­de 51-åringen. Politiet ville verken bekrefte eller avkrefte dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway