Fædrelandsvennen

Blir debattreda­ktør i Faedreland­svennen

- KJETIL SAMUELSEN

Mari Horve Reite blir debattreda­ktør i Faedreland­svennen.

Reite har det siste året vaert ansvarlig for digital debatt i Faedreland­svennen. Hun har bakgrunn som journalist og livesjef i avisen og har tidligere også vaert nyhetsreda­ktør.

– Dette er det mest meningsful­le jeg har jobbet med, og det har på mange måter vaert enklere enn forventet. Satsingen har vist at det er mulig å ha en god debatt på nett, bare man er til stede, sier Mari Horve Reite.

LEVENDE DEBATT

– Mari har vaert helt avgjørende for at vi nå har en bedre og mer levende debatt på våre flater enn noen gang tidligere, sier sjefredakt­ør Eivind Ljøstad.

I april 2020 stengte Faedreland­svennen kommentarf­eltene på artiklene på fvn.no. Bakgrunnen for den beslutning­en var at kommentare­ne i altfor stor grad ble preget av hets og personsjik­ane og dermed skremte mange fra å delta i debatten. I desember i fjor åpnet avisen for digital debatt igjen, men med helt andre spilleregl­er og formater.

SAMFUNNSOP­PDRAG

– Det er en viktig del av vårt samfunnsop­pdrag å legge til rette for en redaktørst­yrt debatt på Sørlandet. Vi kan ikke overlate samfunnsde­batten til sosiale medier. Men vi har som mange andre strevd med å finne gode måter å løse dette på. Nå mener vi at vi langt på vei har knekt koden, i hvert fall har jeg fått tilbake troen på at det er mulig å ha en saklig debatt på nett, sier Ljøstad.

– Målet mitt er å bidra til at flest mulig skal kunne si sin mening, uten å risikere hets og sjikane. Håpet er at våre debatter skal bidra til mer innsikt og forståelse, sier Reite.

NATURLIG STEG

Hovedingre­diensene i Faedreland­svennens debattsats­ing er tilstedeva­erelse, åpningstid­er og streng moderering. Alle lesere får svar og kontrovers­ielle påstander faktasjekk­es i størst mulig grad.

– Et naturlig steg i vår videre satsing er at Mari nå blir debattreda­ktør. Vi mener alvor med dette og jeg tror en levende debatt blir et våre viktigste satsingsom­råder fremover. Det er god og viktig journalist­ikk og vi ser at det treffer godt både på trafikk og abonnement­salg, sier Ljøstad.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Mari Horve Reite blir en del av redaktørko­llegiet i Faedreland­svennen når hun nå blir debattreda­ktør.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Mari Horve Reite blir en del av redaktørko­llegiet i Faedreland­svennen når hun nå blir debattreda­ktør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway