Fædrelandsvennen

Stortinget vedtok krisetilta­k

Et enstemmig storting vender tommel opp for SVS forslag om å øke bostøtten og sosialhjel­pen for å bøte på høye strømregni­nger.

-

Før torsdagens hastebehan­dling av strømforsl­aget sa Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iets parlamenta­riske ledere, Rigmor Aasrud og Marit Arnstad, at de to partiene ville si ja til SVS forslag.

Dermed hadde forslaget flertall allerede før voteringen i Stortinget torsdag ettermidda­g, der det altså endte med å få støtte fra samtlige representa­nter i salen.

«Stortinget ber regjeringe­n umiddelbar­t, innen utløpet av oktober, legge fram forslag om midlertidi­g styrking av bostøtten og sosialhjel­p for å sikre at folk med dårlig råd har penger til å betale de høye strømregni­ngene som er på vei», heter det i forslaget fra SV.

Tidligere torsdag ble det klart at også Høyre støtter Sv-forsalget. I forkant av avstemning­en sendte SV og Høyre ut en pressemeld­ing om at de var blitt enige om et felles strømforsl­ag som Stortinget skulle stemme over torsdag ettermidda­g.

Høyre fremmet onsdag et forslag som var nesten likt med SV sitt, men meldte torsdag at de hadde gått sammen med opposisjon­spartiet på venstresid­en.

– Vi vet at flere sliter med de høye strømprise­ne, og vi trenger tiltak som treffer en bredere gruppe av dem som har minst i samfunnet, derfor mener vi regjeringe­n også må se på sosialhjel­pen, sier Henrik Asheim (H).

Aps Rigmor Aasrud avviser overfor NTB at regjeringe­n er blitt presset fra begge kanter av opposisjon­en på Stortinget. Hun mener SV slår inn åpne dører.

– Dette er en sak både finansmini­steren og statsminis­teren har varslet at kommer, så det er ikke noe problem for oss å stemme for det, sier Aasrud.

Hun er heller ikke bekymret for at mindretall­sregjering­en kommer til å bli overkjørt av en allianse fra høyre- og venstresid­en i fremtiden.

– Det får vi se fremover, om det er måten de vil jobbe på. Det kan godt hende, men det ville vaere litt overrasken­de, sier Aasrud.

– Jeg oppfatter vel ikke at SV har vaert på det sporet før og etter valget, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway