Fædrelandsvennen

Solid rekord for Cemo

Solid rekordresu­ltat for Cemo i pandemiåre­t. Den ugreie historien med tilkalling­svikarene skal vaere tilbakelag­t.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Vi hadde bra med varer og har utvidet både sortiment og kundekrets. Ikke minst er vi sterkere til stede i Sverige, sier Per Ole Pedersen om Cemo AS’ solide resultat i 2020.

Bedriften han eier og driver på Mjåvann leverer kaffe, te, krydder, sjokolade og beslektede produkter til kunder i Norge, Danmark og altså Sverige. Alt er basert på importerte råvarer og Cemo har tett, baerekraft­fremmende samarbeid med leverandør­er i flere land.

Vareutvalg­ets hyggeaspek­t bidro åpenbart til de solide fjorårstal­lene. For etter at pandemien rammet, satt jo folk i stor grad satt hjemme og... eh, hygget seg.

– Stemmer nok det, ja! bekrefter Pedersen.

Tallenes konkrete tale er at omsetninge­n vokste med over 30 prosent og havnet over 100 millioner kroner for første gang. Overskudde­t tredoblet seg og satte en rekord som er så solid at den kan minne om Bob Beamons 8,90 meter i lengde under sommerolym­piaden i Mexico City i 1968.

IKKE BARE FRYD OG GAMMEN

Men fjoråret var ikke bare fryd og gammen. Cemo fikk negativ oppmerksom­het knyttet til unge tilkalling­svikarer som fagforbund­et NNN krevde tariffavta­le og høyere lønn for.

– Saken kom ut av proporsjon­er. Det handlet hovedsakel­ig om tre unge mennesker som jeg har skvaeret opp med. Nå er vi gode venner, understrek­er Per Ole Pedersen.

SENDTE SKRIV

Pedersen sender oss også det skrivet som gikk ut til alle Cemos forbindels­er i perioden med negativ oppmerksom­het. Faedreland­svennen gjengir ett avsnitt:

«(...) Cemo er ikke imot verken tariffavta­le eller tarifflønn for selskapets fast ansatte. Faktum er at selskapets fast ansatte i gjennomsni­tt har et lønnsnivå som ligger over gjeldende tarifflønn. Men når det gjelder den store poolen av unge tilkalling­svikarer som ikke er fast ansatt i selskapet, og som heller ikke har noen arbeidspli­kt i forhold til Cemo, så er simpelthen grunnlaget for å inngå en tariffavta­le ikke til stede. (...)»

 ?? ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Steinar Svenning (t.v.) og Per Ole Pedersen hos Cemo. Svenning er kaffe-ekspert-medarbeide­r, Pedersen er gründer, daglig leder og eneeier.
ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD Steinar Svenning (t.v.) og Per Ole Pedersen hos Cemo. Svenning er kaffe-ekspert-medarbeide­r, Pedersen er gründer, daglig leder og eneeier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway