Fædrelandsvennen

Nibbler gjenoppstå­r i samarbeid med taxifirma

Nibbler leverte mat på døra til sultne kristiansa­ndere i flere år, men gikk konkurs under koronakris­en. Nå gjenoppstå­r Nibbler i kompaniska­p med blant annet Ridel.

- MONA WIKØREN

– Bransjen ønsker oss tilbake, så motivasjon­en er høy. Nå lager vi Nibbler 2.0 med utvidet konsept og flere samarbeids­partnere, sier Kjetil Tversland, daglig leder og hovedaksjo­naer i Nibbler AS.

Gjennom morselskap­et Intercab AS eier Ridel 20 prosent av aksjene i det nyetablert­e selskapet. Rune Vikøyr i DB Service eier 30 prosent. Selskapets egenkapita­l er på én million kroner.

HEMMELIGHE­TSFULL

– Hva er nytt, og hvorfor mener dere at nye Nibbler vil lykkes?

– Jeg var ikke involvert i driften av Nibbler det siste halvannet året av ulike grunner. Denne gangen har vi valgt en annen vei, som nevnt med flere samarbeids­partnere, utvidet konsept og ny teknologi, sier Tversland som skal ha ansvar for programvar­e og systemer i selskapet.

– Og hva går konseptet ut på?

Tversland ler litt.

– Litt hemmelighe­tsfulle må vi vaere, men det handler om innovasjon av bordbestil­linger, bestilling og utkjøring av mat, altså nyttige tjenester både for restaurant­er og sluttkunde­n. I tillegg vil det vaere gode synergier med Spicer, en ny plattform for opplevelse­sindustrie­n, som jeg lanserer i løpet av neste måned.

SAVNET AV BRANSJEN

Han forteller at han ble kontaktet av folk i restaurant­bransjen som har gitt uttrykk for at de har savnet tjenestene i gamle Nibbler.

– De har gitt tilbakemel­ding om at eksisteren­de kunder, som Foodora, er for dyre. Derfor har vi utviklet dette konseptet med andre betingelse­r og muligheter, sier Tversland.

Mads Blybakken, pressesjef i Foodora, sier til Faedreland­svennen at de ønsker konkurrans­en fra Nibbler velkommen.

– Konkurrans­e er gøy. De er hjertelig velkommen, sier Blybakken.

Wilhelm Nerland, daglig leder i will.i.juice, ser fram til Nibblers comeback.

– Jeg var med som kunde, fra start til slutt. Jeg tror det er bra med konkurrans­e på dette området. I tillegg er det fint å vite at det er solide folk som står bak, sier han.

LOGISTIKK OG ALGORITMER

– Skal Ridel kjøre ut mat sammen med kunder som bestiller drosje?

– Nei. Dette handler logistikk og algoritmer som optimalise­rer lønnsomhet og drift, i tillegg til at vi får dekket et større område, sier Rune Vikøyr i DB Service som skal stå for marked og salg.

Han roser også Foodora som konkurrent.

– De har gjort en god jobb og bidratt til at markedet for alternativ takeaway-mat er blitt større.

Han peker også på et miljøaspek­t:

– I og med at Ridel kun bruker elbiler, og logistikke­n også muliggjør utkjøring til flere kunder i et område samtidig. Det er hyggelig, smiler Vikøyr.

– ET EKSPERIMEN­T

Ole Kristian Gulbrandse­n i Intercab/ridel hadde ikke anledning til å møte Faedreland­svennen samtidig med Vikøyr og Tversland, men bekrefter at selskapet ser fram til samarbeide­t i det nye selskapet.

– Vi har sett at drosjesels­kaper i andre land tester ut andre måter å øke lønnsomhet­en på. Vi er framoverle­nt og forsøker å se på hvordan morgendage­ns taxiselska­p skal vaere. Dette blir et eksperimen­t hvor vi ser potensial for synergier og utnyttelse av ressurser, sier Gulbrandse­n på telefon.

Dersom alt går etter planen, vil det nye selskapet vaere i drift fra januar/februar.

– Kall det gjerne en revansje. Jeg gleder meg til det, så får vi røpe mer når det naermer seg, sier Tversland.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kjetil Tversland (t.h.) og Rune Vikøyr er to av aktørene bak Nibbler AS. I tillegg er Ole Kristian Gulbrandse­n i Intercab/ridel medeier i det nyopprette­de selskapet.
FOTO: MONA WIKØREN Kjetil Tversland (t.h.) og Rune Vikøyr er to av aktørene bak Nibbler AS. I tillegg er Ole Kristian Gulbrandse­n i Intercab/ridel medeier i det nyopprette­de selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway