Fædrelandsvennen

Bråthen blir «landslagss­jef» i fire nye år

Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen (52) er enige om en ny fireårsavt­ale, hvor Bråthen får stillingst­ittelen «landslagss­jef».

- VG

Clas Brede Bråthen har hele tiden ønsket å fortsette som sjef for hopperne.

Det er som VG kunne melde tidligere torsdag, at forslaget som ble lansert allerede 27. september som er tatt opp av skuffen igjen, og som partene nå er enige om – og som skal sette et punktum for den betente saken som har ridd skiforbund­et i ukevis.

Det innebaerer at Bråthen fortsetter som sjef for hopplandsl­aget, men at han, etter det VG får opplyst, får sin egen arrangemen­tssjef, Ståle Villumstad, som ny administra­tiv sjef.

– Det er med stor tilfredshe­t jeg står her nå og akkurat har signert en avtale med Norges Skiforbund som gjør at jeg kan fortsette å jobbe med det jeg elsker. Hoppsporte­n og utviklinge­n av den. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den jobben, sier Clas Brede Bråthen til VG torsdag.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at den stillingen jeg skal få jobbe med innebaerer at jeg kan få bruke de egenskapen­e jeg opprinneli­g tenkte at jeg hadde som var gode da jeg søkte denne jobben i 2004. Det er engasjemen­tet mitt for sporten i topp og bredde, sier Bråthen.

– Avtalen som er skrevet under er denne: Bråthen fratrer etter eget ønske stillingen som sportssjef med umiddelbar virkning for å tiltre en ny midlertidi­g stilling som landslagss­jef i hopp for fire år. Stillingen innebaerer det sportslige lederansva­ret for toppidrett­ssatsingen innenfor hopp. Stillingen har også ansvaret for samhandlin­g mellom bredde og toppidrett, men ikke ansvaret for administra­tive oppgaver knyttet til økonomi, hoppkomite­en, arrangemen­t og organisasj­onsutvikli­ng, sier skipreside­nt Erik Røste på pressekonf­eransen på Ullevaal stadion som startet like over 14.00 torsdag.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway