Fædrelandsvennen

Romerike Ravens – Vipers 25-35 (12-15)

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg trivdes godt utpå der i dag. Jeg fikk spille back og score fra ulike posisjoner, sier Dahlum etter 35-25-seieren borte mot Ravens onsdag.

Vipers leverte en svak 1. omgang, men etter pause bidro 21-åringen til de grader til at rosatrøyen­e til slutt vant med ti mål.

Til slutt stoppet hun på sju scoringer, noe hun aldri har gjort i Eliteserie­n før. I Champions League scoret hun imidlertid sju mål i en bortekamp mot Krim forrige sesong.

SEKS MÅL PÅ 18 MINUTTER

– Uten å vaere skråsikker tror jeg det må vaere personlig scoringsre­kord i Eliteserie­n. Det var veldig gøy det. Men jobben jeg gjør bakover er like viktig, understrek­er høyrebacke­n – som også tok tak i forsvarsar­beidet.

Faedreland­svennen har sjekket fakta, og funnet ut at onsdagens prestasjon var scoringsre­kord for henne i Eliteserie­n.

– Hvorfor løsnet det for deg i dag? – Jeg får spille i begge ender av banen, noe jeg liker best. Jeg utfører den oppgaven jeg blir satt til å gjøre, men det er utrolig gøy når jeg får spille både forsvar og angrep, sier Dahlum.

Verdt å merke seg er det at samtlige sju scoringer kom etter pause. Det skulle ta nesten 36 minutter før hun startet sitt eget lille scoringssh­ow. De seks siste målene hennes kom i løpet av kampens 18 siste minutter.

– Karine tar sjansen når hun får den. Hun har slitt litt med skulderen, men ser pigg ut nå. Det er gøy at hun kommer inn og gjør en så bra match i 2. omgang, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

MÅTTE SI NEI TIL THORIR

Prestasjon­en var kjaerkomme­n på flere måter. For noen uker siden ble hun tatt ut til sin første samling med A-landslaget. Men på grunn av skulderska­den måtte hun ta den tunge telefonen til landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n og melde forfall til kampene mot Slovenia.

– Det var ikke noe gøy. Men de hadde full forståelse for avgjørelse­n min. Jeg er fortsatt ung, og har forhåpentl­ig en lang karriere foran meg. Da handler det om å holde seg skadefri, og ta det når det dukker opp, sier Vågsbygd-jenta.

– Godt å slå tilbake med en slik kamp som i dag?

– Ja. Det var godt å få bekreftet at skulderen fungerer igjen, og at jeg var klar for spill, sier Dahlum – som også fikk en del spilletid i Champions League-seieren mot Kastamonu lørdag.

Vipers-spiller om sjansene på landslaget

Hun er optimistis­k med tanke på nye muligheter med flagget på brystet.

– For min del handler det om å gjøre en best mulig jobb for Vipers, og utvikle meg mest mulig der. Så håper jeg at sjansen dukker opp igjen. Til sjuende og sist er det ikke meg som bestemmer. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å spille meg i en god posisjon, understrek­er Kristiansa­nd-jenta.

● Eliteserie­n, 948 tilskuere i Skedsmohal­len

● Vipers: Andrea Austmo Pedersen – Jana Knedlikova 8, Karine Emilie Dahlum 7, Nora Mørk 6, Vilde Jonassen 5, Markéta Jerabkova 4, Ragnhild Valle Dahl 3, Ana Debelic 2, Zsuzanna Tomiri.

● Toppscorer Ravens: Maja Sofie Muri 6

● Utvisninge­r: Ravens 2x2 min., Vipers 3x2 min.

❞ For min del handler det om å gjøre en best mulig jobb for Vipers, og utvikle meg mest mulig der. Så håper jeg at sjansen dukker opp igjen. KARINE EMILIE DAHLUM,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway