Fædrelandsvennen

Her er masse fint du kan kjøpe til meg til jul.

Marit S. Abrahamsen hadde en klar beskjed til venninnen Ruth Jørgensen da de besøkte høstmarked­et til Shelter i Kristiansa­nd lørdag.

- TEKST: HILDE WØHNI JOAKIMSEN hilde.joakimsen@fvn.no

– Sjekk så mye flott de har laget. Her er masse fint du kan kjøpe til meg til jul, sier Abrahamsen fra Stavanger.

Venninnene var på kvinnekonf­eranse i Vennesla, og benyttet noen timer pause til bytur og høstmarked­et til Shelter bo- og integrerin­gssenter i Kristiansa­nd.

SIDE OM SIDE

Senteret eies av menigheten Filadelfia, og her bor nordmenn og flyktninge­r side om side.

– Shelter er vanlige boenheter og en storfamili­e på samme tid. Vi bor alle i egne leilighete­r og kan lukke døra hjemme når vi ønsker det. Men vi deltar også i felleskape­t utenfor leilighete­ne våre. Det er en ny måte å tenke integrerin­g på, forteller Jan Kjosavik.

Han er leder på Shelter, pastor i Filadelfia og forteller at høstmarked­et er viktig.

– Vi får ikke kommunal eller offentlig støtte til bofelleska­pet, så dette er hovedinnte­ktskilden vår. Det er flott at det skapes så mye her på dagtid, både av beboerne og andre grupper, som vil skape ting med oss, sier han.

GODE NABOER

Ekteparet Rehab og Samer bor hos Shelter, og lørdag lagde de falafel-sandwich til de besøkende på markedet.

– Det er mange gode smaker her, med falafel, hummus, arabisk krydder og gode grønnsaker og salat i en lefse, forteller de to.

Mens ektemannen serverer kundene, forteller Rehab at de trives godt med å bo hos Shelter.

– Det er veldig fint. Jeg har laert bedre norsk av å bo i felleskape­t, og vi har veldig gode naboer, sier hun.

Det er mange frivillige fra Filadelfia som deltar på høstmarked­et.

– Her er det jevnt trøkk, og mange hyggelige mennesker er innom. Det er også flott at så mange enkeltpers­oner har bidratt med strikk, søm og bakverk, forteller Ingvild Gjerustad og Hilde Unsgaard

På høstmarked­et var det både håndarbeid, kunst og mat-og bakervarer å få kjøpt. Og det var kafe i bakgården der mange koste seg med kaffe og bakst.

– Det er fantastisk å vaere her, og se hva alle disse flotte menneskene har laget. Vi har kjøpt ingrediens­er til å lage falafel hjemme, og har fått kjøpt flere julegaver. Det er gøy å handle når det går til en god sak, sier Veronica Andersen

 ?? ?? Marit S. Abrahamsen og venninnen Ruth Jørgensen var på bytur i Kristiansa­nd. De to stavangerd­amene fant mye spennende på høstmarked­et til Shelter.
Marit S. Abrahamsen og venninnen Ruth Jørgensen var på bytur i Kristiansa­nd. De to stavangerd­amene fant mye spennende på høstmarked­et til Shelter.
 ?? ?? Ingvild Gjerustad (t.v) og Hilde Unsgaard er frivillige i Filadelfia og hjelper til under høstmarked­et.
Ingvild Gjerustad (t.v) og Hilde Unsgaard er frivillige i Filadelfia og hjelper til under høstmarked­et.
 ?? ?? Veronica Andersen (t.v) hadde handlet mye spennende, sammen med Hannah Olin Andersen (10), Tone Marit Tobiassen og Johanna Tobiassen (6).
Veronica Andersen (t.v) hadde handlet mye spennende, sammen med Hannah Olin Andersen (10), Tone Marit Tobiassen og Johanna Tobiassen (6).
 ?? ?? Ekteparet Rehab (t.v) og Samer lager falafel under høstmarked­et til Shelter.
Ekteparet Rehab (t.v) og Samer lager falafel under høstmarked­et til Shelter.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway