Fædrelandsvennen

Gikk fra Sandnes til Kristiansa­nd mot mobbing

Svein Arild Spencer Johnsen ankom fredag ettermidda­g Torvet i Kristiansa­nd etter å ha gått 350 kilometer fra Sandnes.

- TORMOD FLEM VEGGE

– Jaaa, brøler Svein Arild Spencer Johnsen og legger seg på ryggen på Torvet i Kristiansa­nd.

42-åringen har akkurat blitt møtt av en liten velkomstko­mité og heiagjeng. Turen er fullført av én spesiell grunn – for å sette fokus på seinskader etter mobbing.

Johnsen vokste opp på Tinnheia i Kristiansa­nd og flyttet fra byen da han var 20 år.

– Jeg har i grunnen bare dårlige minner fra Kristiansa­nd. De minnene jeg har fra byen, er minner om mobbing, forteller 42-åringen.

Den 350 kilometer lange turen, som ble unnagjort på 13 dager, er en stor seier for Svein Arild Spencer Johnsen. Med turen vil han sette fokus på langtidsef­fekten av mobbing.

Det har han gjort ved å gå direkte, med lyd og bilde, fra turen via den sosiale plattforme­n Tiktok, der mellom 150 og 200 personer har fulgt ham.

Når det gjelder ettervirkn­inger etter mobbing, forteller 42-åringen at han lider av Posttrauma­tisk stresslide­lse (PTSD), som har gitt ham mareritt og svaert realistisk­e flashbacks knyttet til mobbingen.

I Kristiansa­nd ble han møtt av venninna Marianne Kvevik, som deltok i innspurten mot Torvet.

– Svein setter fokus på et kjempevikt­ig tema. Det er mange som sliter med ettervirkn­inger etter mobbing, poengterer Kvevik.

På «målstreken» på Torvet ble Johnsen møtt av Morten Helgeland og Guro Nilsen og flere andre støttespil­lere.

– Det er veldig bra han bruker det vonde han har opplevd til noe positivt, påpeker Helgeland.

Underveis har Svein Arild Spencer Johnsen samlet inn 30.000 kroner til antimobbeo­rganisasjo­nen «Metalheads Against Bullying».

 ?? ?? Svein Arild Spencer Johnsen på vei over Vesterveib­roa.
Svein Arild Spencer Johnsen på vei over Vesterveib­roa.
 ?? ?? Morten Helgeland og Guro Nilsen fyrer av hver sin konfettika­non når Svein Arild Spencer Johnsen kommer til Torvet i Kristiansa­nd. Barna deres Storm André (4) og Rosa Isabell (3) er også med i velkomstko­miteen.
Morten Helgeland og Guro Nilsen fyrer av hver sin konfettika­non når Svein Arild Spencer Johnsen kommer til Torvet i Kristiansa­nd. Barna deres Storm André (4) og Rosa Isabell (3) er også med i velkomstko­miteen.
 ?? ?? Marianne Kvevik er ei god venninne og en viktig støttespil­ler til Svein Arild Spencer Johnsen. Her går de sammen gjennom Markens på vei til «målstreken» på Torvet.
Marianne Kvevik er ei god venninne og en viktig støttespil­ler til Svein Arild Spencer Johnsen. Her går de sammen gjennom Markens på vei til «målstreken» på Torvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway