Fædrelandsvennen

TRAFIKK Ringveiens herre vs Gartnerulø­kka

-

For den som har øyer i hue, kan det dag ut og dag inn observeres at mange kommer hjem til kald saus og poteter, eller for sent til jobb, barnehage eller lignende daglige aktivitete­r. Spesielt synlig på Oddernesbr­oa, det beste bevis på ekstremt dårlig infrastruk­tur.

● «Infrastruk­tur er den underligge­nde strukturen som trengs for å få samfunnet til å fungere mer eller mindre effektivt. Dette innbefatte­r blant annet veier og gater», kan vi lese på Wikipedia. Hvem av våre politikere og byråkrater har sovet i timen når temaet infrastruk­tur stod på agendaen?

Alle, spør du meg. Uansett parti, ordførere eller byplansjef­er, så har bjørnen sovet. Forresten, hva med ordet «BAEREKRAFT»? Man må jammen vaere glad for at Oddernesbr­oa klarer å baere den daglig stilleståe­nde, tonnevis trykkende, mengde biler som oppholder seg der. På vei til og fra Søgne, Mandal, Flekkefjor­d, Stavanger og gudene vet hvor.

I 2013 ble Vesterveib­roa ombygd. Hensikten med ombygginge­n var å få to kjørefelt i østgående retning og et kjørefelt i vestgående retning over brua. Det var planlagt å ha dette klart før de østgående kjørefelte­ne i Vågsbygdpo­rten åpnes for trafikk. Målet med denne ombygginge­n var både å forbedre trafikksik­kerheten (hindre feilkjørin­g inn i Baneheitun­nelen fra vest) og å øke framkommel­igheten mot øst på strekninge­n Vågsbygdpo­rten-baneheitun­nelen. Vi skriver nå 2021. Verden har forandret seg. Ikke alle skal til og fra Vågsbygd. Faktisk skal de fleste, spesielt varetransp­ort, herfra og dertil. Naermere bestemt mellom landets storbyer, med Oddernesbr­oa som nødvendig «ferge

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ??
FOTO: REIDAR KOLLSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway