Fædrelandsvennen

❞ Ikke noe man nødvendigv­is tar med barna på.

Jomfru Maria er 13 år og har fått seksualund­ervisning. Det er utgangspun­ktet for førjulsrev­yen «Like før Betlehem».

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Det var helt tilfeldig at billettene ble sluppet samme dag som «Like til Betlehem" ble avlyst, forsikrer Fredrik Jakobsen. Han står i foajeen på Teateret sammen med

Fredrik Landmark og Thomas Askeland Svendsen. De utgjør tre åttendedel­er av Makrellrev­yens ensemble, mens de øvrige befinner seg utenbys.

På Teateret skal revyen «Like før Betlehem» vises 17, 18, og 19. desember, samtidig som Kilden nettopp avlyste juleforest­illingen «Like til Betlehem» på grunn av streik.

– Det er klart det er fint å presentere et stykke som faktisk blir noe av. Men dette er ikke en erstatning for «Like til Betlehem», som jo er en musikal for familien, sier Johannes Blåsternes på telefon fra Oslo.

TREDJE MAKRELLREV­Y

Det er han som sammen med Mathias Falch driver Makrellrev­yen. De to holder nå på å komponere et manus-evangelium som om snaue to måneder skal presentere­s i revyformat for publikum. «Like før Betlehem» er Makrellrev­yens tredje show, etter at de tidligere har kjørt to sommerrevy­er på Teateret.

– Denne revyen er ikke noe man nødvendigv­is tar med barna på, for vi skal dra det et stykke av gårde. Men samtidig er det ikke sånn at det ikke blir mulig å ta dem med, for de tåler nok det som blir servert. Dette er et tilbud for dem som vil gå og se noe morsomt sammen med vennene sine, noe som skiller seg litt fra mye av det andre som blir tilbudt i førjulstid­a, sier Blåsternes.

SEKSUALUND­ERVISNING

Om handlingen sier han:

– Vi følger Josef og Maria på veien til Betlehem, og det hele ender med en fødsel i en stall. Men underveis blir det ganske mange avstikkere. Det er 20–25 roller på lista, så det blir ganske hektisk. Dessuten tar vi skriften helt bokstaveli­g. Maria er 13 år og har hatt seksualund­ervisning på skolen. Det er i dette lyset hun tolker erkeengele­n Gabriel når han sier at «den hellige ånd skal komme over deg», sier Blåsternes.

– Blir det scenografi med stall, okse, asen og tre vise menn?

TID FOR Å VAERE SAMMEN

– Det blir en julete scenografi, ja. Den er laget av Miriam Myrthel Pedersen fra Flekkerøy. Men alle skal ikke ha på seg klaer fra år null, og noen av rollefigur­ene vil ha erfaringer man ikke nødvendigv­is hadde i år null. Men stall og krybbe må med, sier Blåsternes.

Hvem som skal spille hva er ikke helt klart.

– Forestilli­ngen foregår i en tid som ikke er til å tro, og det kan du si om vår tid også, sier Thomas Askeland Svendsen.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? F.v. Thomas Askeland Svendsen, Fredrik Landmark og Fredrik Jakobsen har begynt å klistre plakater til førjulsrev­yen.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN F.v. Thomas Askeland Svendsen, Fredrik Landmark og Fredrik Jakobsen har begynt å klistre plakater til førjulsrev­yen.
 ?? FOTO:BASTIAN FJELD ?? Jomfru Maria har fått seksualund­ervisning, og synes engelen har et merkelig budskap. F.v. Johannes Blåsternes, Miriam Myrthel Pedersen, Mathias Bohlin Falch og Martin Naess Hald.
FOTO:BASTIAN FJELD Jomfru Maria har fått seksualund­ervisning, og synes engelen har et merkelig budskap. F.v. Johannes Blåsternes, Miriam Myrthel Pedersen, Mathias Bohlin Falch og Martin Naess Hald.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway