Fædrelandsvennen

– Det betyr veldig mye for meg

Jerv-spiller Iman Mafi var tydelig rørt etter seieren.

- SHAYAN JALILIAN JIM RUNE BJORVAND

– Det betyr veldig mye at vi klarte å levere, og spesielt for meg. Det er slike øyeblikk vi drømmer om. Jeg er ydmyk og takknemlig for at folk hadde lyst til å komme, sier Jervspille­r Iman Mafi.

Venstrebac­ken var i kjent stil aktiv langs venstresid­en til Jerv. 27-åringen løp utrettelig gjennom hele kampen, motiverte sine lagkamerat­er og ble hyllet av Svaberget da han ti minutter før slutt hadde løpt seg tom i 3–2-seieren over Start.

– Vi ser hvor mye det betyr for supportern­e, og det forstår spillerne også. Vi stod lenge etter kampen og takket dem.

● Lokaloppgj­øret bølget frem og tilbake.

For alle Start-supportere endte det nok en blytung ettermidda­g, men for det fotballint­eressert sørlending var dette en påminnelse om hvor fantastisk flott fotball kan vaere.

Jeg ønsker egentlig ikke å nevne korona, men for meg var dette den første pure fotballopp­levelsen siden 2019.

● Folk strømmet til kamp. Ingen hadde et ledig sete ved siden av seg, pyro-show fra Svaberget, barn som lekte på utsiden av stadion i Fanzone, høylytte tilreisend­e Start-supportere og solskinn på en nydelig gressmatte.

Rammen rundt stadion på Levermyr minnet i overkant av 2600 tilskuere om hvor fantastisk det kan vaere på fotballkam­p.

De følelsene du ikke kan få av å ha en Ipad med Fotballext­ra på fanget og selve kampen på tv-en bak.

Du må stå i kø for kaffe og pølse, men det er verdt det.

● Kampen i seg selv leverte også til de grader når det gjaldt underholdn­ingsverdi. Fem mål, et lubbent dusin målsjanser, to relativt jevne lag og et overtidsdr­ama med to treff i metallet.

Dette var på ingen måte Starts dårligste kamp i 2021, men det var nok tapet som sved mest.

● Jerv er 19 poeng foran Start med fem kamper igjen, og er garantert å vaere det beste fotballage­t i Agder i 2021.

De viste nok en gang hvorfor de nå ligger i en situasjon hvor de har en god mulighet til å rykke opp til Eliteserie­n.

«Vi var oss selv utpå der» sa

Arne Sandstø etter kampen.

● Jeg synes det taktiske grepet med å legge Furtado og Campos smalt for å åpne korridoren til ving-backene fungerte meget godt på Jerv. Start valgte å ta dem ut, men ble såpass smale i sine bakre ledd at Iman Mafi og Torje Wichne fikk masse rom å boltre seg i. En enkel pasning fra Daniel Arrocha forbi en feilplasse­rt Jon-helge Tveita var alt som skulle til for at Start-presset smuldret i den første omgangen.

Gang på gang kom Iman Mafi upresset til innlegg og Start var heldige som ikke fikk baklengs fra dette.

Eman Markovic var den eneste spilleren som viste seg skikkelig fram mot Jerv. Han var en konstant trussel gjennom kampen, men kontrasten til hva som ble produsert av farlighete­r fra motsatt side ble nok en gang tydelig.

I neste kamp ville jeg startet med Sander Sjøkvist på høyrekant. Han har stort sett kommet inn som et frisk pust på den siden.

● For syvende gang i år tapte Start selv om de scoret to mål.

Målene kom etter relativt simple feil som handler om å ta ut bakrom når det ikke er press på ballfører, og at stopper og back kommer smalt nok inn bak en stuss eller flikk for å ta ut farlig rom.

I forkant av 1–0 og på 2–0-scoringen slipper Bergan og Tønnessen henholdsvi­s Furtado og Pibe mellom seg slik at de kommer alene gjennom. På 3–1 tar ikke Luc Mares ut nok meter når Furtado får ballen upresset slik at Ibrahim kan løpe seg enkelt fri i bakrom og avgjøre kampen.

Dette er i utgangspun­ktet ikke typiske situasjone­r Start har sluppet inn mål denne sesongen, men listen over potensiell­e måter å straffe Start på har blitt lang i 2021.

● Det er vanskelig å vinne fotballkam­per med tre baklengs. Start har sluppet inn 50 mål på 25 kamper. Det ei saerklasse verst i divisjonen sammen med Grorud.

Det er uholdbart for en klubb som Start.

● Neste helg venter Strømmen. På papiret den enkleste kampen i 2021. Jeg blir ikke overrasket om Start blåser dem av banen, men nå er det kanskje allerede for sent?

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Iman Mafi (i gult) i en duell mot Eirik Schulze.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Iman Mafi (i gult) i en duell mot Eirik Schulze.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway