Fædrelandsvennen

Tom og forlatt – her kan det bl

Etter ti år har byens største restaurant­konsern forlatt Hartmanns brygge. Huseier Kurt Mosvold håper å lande noe mer levedyktig, og er i dialog om et visningsse­nter for laks.

-

Uansett er det svaert usikkert om det blir drift der i sommer.

– Vi håper det, men det er ikke sikkert, sier eiendomsin­vestor Kurt Mosvold til Faedreland­svennen.

Ifølge huseier jobber de med flere mulige leietakere, både helårsog sesongbase­rte drivere.

– Leietaker står fritt til å gjøre som de vil, men vi må ha et konsept vi har troen på og som helst er levedyktig hele året.

VISNINGSSE­NTER FOR LAKS?

Mest aktuell er Kristiansa­ndsbaserte Baring AS og Fjord Solutions AS, som sammen med sjømatprod­usenten Lerøy har søkt om etablering av visningsse­nteret «Ocean 2.0».

– Vi er i tett dialog med Kurt, han har sagt at han ikke gjør noe uten at vi er informert. Da blir det en serverings­del, undervisni­ngssenter, småbasseng og litt forskjelli­g for å fremme oppdrett av laks, opplyser medeier Lars Reme i Baring og Fjord Solutions til Faedreland­svennen.

De mener beliggenhe­ten er ideelt rettet mot både fastboende og turister, naer cruisekai og museumshav­n på Odderøya. Det skal vaere gratis inngang.

Baring har planer om et gedigent, landbasert oppdrettsa­nlegg for laks i Farsund. En del av Reme-familien er på eiersiden og deres entreprenø­rfirma BRG skal bygge anlegget.

I dag finnes det ikke noe tilsvarend­e senter for akvakultur mellom Oslo og Haugesund. De er forespeile­t svar på søknaden i slutten av juli, ved avslag kan de klage til departemen­tet.

– Det blir en del ombygging. Vi bruker det gamle bygget, og bygger inn utedelen, sier Lars Reme.

– IKKE UNIKT NOK

Kurt Mosvold har vaert på eiersiden i den sentralt plasserte marinaen siden 2001. Regnskapet til leietakern­e har fulgt bølgene på

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Hartmanns brygge ligger sentralt ved Østre havn og Gravane i Kristiansa­nd.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Hartmanns brygge ligger sentralt ved Østre havn og Gravane i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Selve bygningsma­ssen er rundt ti år gammel. Det trengs et malingsstr­øk og innredning, så kan ny driver vaere oppe og stå.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Selve bygningsma­ssen er rundt ti år gammel. Det trengs et malingsstr­øk og innredning, så kan ny driver vaere oppe og stå.
 ?? FOTO: BARING ?? Slik kan et visningsse­nter for laks bli seende ut.
FOTO: BARING Slik kan et visningsse­nter for laks bli seende ut.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway