Fædrelandsvennen

– Det gir en følelse av Quartfesti­valen

Denne helga var det glitter, glam og dansbare rytmer på Odderøya.

- MARGRETHE SAGA

– Dette er lite og intimt, litt som en venners venner fest! En type festival som dette har manglet i Kristiansa­nd, sier Nina Elise Brunton.

Sammen med Roger Mortensen tok hun turen til Odderøya og Halvøya-festivalen fredag kveld.

– Det er veldig bra at vi har store, kommersiel­le festivaler i byen, men det er fint med aktører som dette også. Og det å bruke Odderøya på denne måten er fantastisk, det gir en følelse av Quartfesti­valen, sier de.

HJEMMELAGE­T FESTIVAL

Det er andre året Halvøya-festivalen arrangeres, og publikum får hovedsakel­ig servert musikk innenfor elektronik­asjangeren. Festivalsj­ef Kristian Kleba-naess er primus motor, sammen med kona Ingrid Naess. De forteller at mye gjøres på dugnad.

– Dette er en hjemmelage­t festival, og det er kjempegøy å drive med. Vi har sagt at vi vil fortsette med dette, og har mange planer fremover. Vi ønsker å ha enda flere små scener, og til neste år vil vi prøve å få til en festivalca­mp.

I år var det to scener, en ved Søndre Batteri og en ved Maskinhuse­t.

– Vi begynner å få flere kontakter i elektronik­amiljøet rundt om, så vi håper å kunne bygge videre på det. Vi tror jo markedet er der, og ønsker å skape noe baerekraft­ig.

Flere av de besøkende på Halvøya er utenbys fra.

– Dette er det aller beste alternativ­et for deg som vil høre elektronis­k musikk. Jeg har vaert mye på Odderøya under Quarten, og synes det er en utrolig fin plass, sier Stian Andre Mikkelsen.

En av de som opptrådte i helga er Tommy Olsen, også kjent som DJ Tintin.

– Jeg har spilt mye på klubber i Kristiansa­nd tidligere, og nå gleder jeg meg til å spille utendørs. Det å komme hit og treffe gamle kjente føles bra, vi har venta lenge på dette. Denne kulturen er verdensoms­pennende, og å få det til i Kristiansa­nd er gøy.

KLOVNEN MISSY

Hanne Nordmo arbeider som klovn, og driver blant annet med ansiktsmal­ing. Hun var på festivalen for å pynte både området og menneskene får glitter og stas. Når Faedreland­svennen treffer henne er det artistkoor­dinator Mina Eriksen sin tur til å males.

– Det er så mye fine, koselig folk her. I tillegg har vi verdens beste scene, så mange av artistene blir helt satt ut når de kommer. Dette er stas!

 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ?? Hanne Nordmo, alias Klovnen Missy, gjør artistkoor­dinator Mina Eriksen klar for kvelden.
FOTO: MARGRETHE SAGA Hanne Nordmo, alias Klovnen Missy, gjør artistkoor­dinator Mina Eriksen klar for kvelden.
 ?? ?? Stian Andre Mikkelsen (til venstre) og Tommy Olsen har vaert en del av elektronik­amiljøet i mange år.
Stian Andre Mikkelsen (til venstre) og Tommy Olsen har vaert en del av elektronik­amiljøet i mange år.
 ?? ?? Nina Elise Brunton og Roger Mortensen er glad for at Kristiansa­nd har et mangfold av festivaler.
Nina Elise Brunton og Roger Mortensen er glad for at Kristiansa­nd har et mangfold av festivaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway