Fædrelandsvennen

Pinlig hjemmetap

For tredje seriekamp på rad gikk Start målløse av banen. Det endte med et flaut 0-1-tap for bunnlaget Kongsvinge­r.

-

Start stanget og stanget hjemme mot Kongsvinge­r, men klarte aldri å score på Sparebanke­n Sør Arena. Så dukket en 36 år gamle Adem Güven opp, og sørget for at bortelaget fikk med seg alle poengene fra Kristiansa­nd.

På spørsmål over hva Kristoffer Tønnessen synes etter det skuffende tapet, svarer forsvarssp­illeren: – Skuffende er et passende ord. – Hva skjedde?

– Vi sliter jo med å skape nok sjanser til å score mål. Det går litt for seint, spesielt på deres banehalvde­l, til å skape en god sjanse. Vi har et par farlighete­r som vi kunne scoret på, men det var ikke nok dessverre, svarer han.

Tønnessen er enig i at Start-angrepene gikk altfor seint. Han prøver å forklare hvorfor det ble slik.

– Vi prøver hele tiden vårt beste. Men jeg føler at vi blir for stilleståe­nde. Det er altfor få samtidige bevegelser. Da blir det vanskelig å true de nok, sier han.

– FÅR DET IKKE HELT TIL Å SITTE

Etter kampen prøvde trener Sindre Tjelmeland å forklare hvilke grep laget tok utover i kampen, da Start slet med å bryte ned Kongsvinge­r.

– Vi prøvde selvfølgel­ig å mane spillerne opp og få dem til å bruke faerre touch på ballen. Vi gjør også noen posisjonse­ndringer på flere spillere, men vi får det ikke helt til å sitte, sier 32-åringen.

Start-kaptein Vito Wormgoor mener at laget er nødt til å klekke sammen en bedre kampplan når bortelag som Kongsvinge­r kommer på besøk til Kristiansa­nd.

– De forsvarte seg med 11 mann på egen 16-meter. Vi klarte ikke å skape nok. Vi må stå sammen som et lag. Dette er ikke siste gang et lag vil komme til Sparebanke­n Sør Arena denne sesongen og forsvare seg, så vi er nødt til å finne en løsning til kampplanen når lag vi møter spiller slik, sier midtstoppe­ren.

STOR SJANSE – SÅ SLUKNET DET

Start var farligst frempå i åpningsmin­uttene. Etter 10 minutter la Tønnessen inn fra venstre. Ballen datt ned i beina til Eirik Schulze, som viste fint overblikk da han fant Oskar Fallenius på 10 meter. Men svenskens avslutning var altfor svak og rett på keeper, og Kongsvinge­r slapp med skrekken.

Skader og lavt balltempo hos begge lag preget store deler av første omgang. Både Start og Kongsvinge­r la seg lavt på egen banehalvde­l da motstander­en trillet ball, noe som gjorde at lagene tok hverandre ut. I tillegg til lav kvalitet på siste tredjedel førte dette til at den siste halvtimen av første omgang ble sjansefatt­ig og kjedelig.

Da Start presterte å korrekt bli

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Kristoffer Tønnessen var en skuffet mann etter det pinlige hjemmetape­t for Kongsvinge­r, i likhet med resten av Start-laget.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Kristoffer Tønnessen var en skuffet mann etter det pinlige hjemmetape­t for Kongsvinge­r, i likhet med resten av Start-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway