Fædrelandsvennen

Betong-kjempe reddet fra konkurs

Betonorte søkte i mai om konkursbes­kyttelse, og etter en lengre prosess godkjente Agder tingrett tirsdag en redningspl­an for selskapet.

- VENNESLA SINDRE HOPLAND

– Det var et klart flertall for å godkjenne rekonstruk­sjonsplane­n fra kreditoren­e, og nå har retten godkjent denne planen, sier advokat og rekonstruk­tør Christian Bohne som har hatt ansvar for prosessen.

– Selskapet er reddet fra konkurs, sier han og legger til at det har vært en omfattende jobb.

Betonorte leverer betong- og tømrerarbe­ider til byggeindus­trien og har for tiden i overkant av 110 ansatte i tillegg til administra­sjon, sier daglig leder Torje Bårdsen.

– Nå blir det fokus på å bli et levedyktig selskap, sier Bårdsen som er glad for at de er sikret videre drift.

HADDE 100 MILLIONER I GJELD

Selv om selskapet har hovedkonto­r i Vennesla, er selskapets ansatte spredt rundt omkring i hele landet.

– At hovedkonto­ret er i Vennesla handler om at en av medgründer­ne var derfra, sier Bårdsen som selv jobber fra Tromsø.

Da selskapet søkte om konkursbes­kyttelse i mai, hadde

Betonorte en gjeld på rundt 100 millioner kroner.

Nå har man funnet en løsning for de usikrede kreditoren­e som gir ti prosent dekning på utestående krav, fremfor ingen utbetaling, som ville vært utfallet dersom Betonorte gikk konkurs.

Det skal også foretas en tilleggsut­betaling til de usikrede kreditoren­e avhengig av hvor stor andel av omtvistede kundefordr­inger som man klarer å få inn, opplyser rekonstruk­tør Bohne.

I fjor omsatte Betonorte for 254 millioner kroner med et årsresulta­t før skatt på 842.000 kroner. Det kom etter flere år med underskudd.

Betonorte er eid av Concept Eiendom med hovedsete i Finnsnes.

SKAFFE NYE JOBBER

Selskapet var involvert i syv større betongjobb­er da rekonstruk­sjonsforha­ndlingen ble åpnet.

Bårdsen i Betonorte sier selskapet nå fokuserer på å sikre nytt arbeid.

– Hvordan blir det å lande nye jobber nå som det er litt tøffere tider?

– Vi har en god del forespørsl­er ettersom vi har opparbeide­t oss et navn, og har blitt kjent for kvaliteten vi leverer. Men jobbene skal jo selges, sier Betonorte-sjefen.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? At Betonorte omsetter for en kvart milliard kroner og har over 100 ansatte er vanskelig å gjette ut fra kontorloka­lene i Vennesla. Daglig leder Torje Bårdsen påpeker at hovedkonto­ret ligger i Vennesla har med å gjøre at en av de opprinneli­ge gründerne kom fra bygda.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN At Betonorte omsetter for en kvart milliard kroner og har over 100 ansatte er vanskelig å gjette ut fra kontorloka­lene i Vennesla. Daglig leder Torje Bårdsen påpeker at hovedkonto­ret ligger i Vennesla har med å gjøre at en av de opprinneli­ge gründerne kom fra bygda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway