Fædrelandsvennen

Revitalise­rte pensjonist­er?

For ikke så mange år siden var det høyst vitale og visjonære Odd Allik Salvesen som represente­rte Pensjonist­partiet i Kristiansa­nd.

-

Hans mangeårige engasjemen­t for byutviklin­g, blant annet gjennom utbygging av Fiskehavna, sikring av havnas interesser i Vestre havn og i Kongsgårdb­ukta m.v., har satt varige og positive spor i byen vår! Dette var en politiker som hadde god kontakt med næringsliv­et, og forsto betydninge­n av at nærings- og arbeidsliv­sinteresse­ne blir hensyntatt i samfunnsut­viklingen.

På denne bakgrunn fremstår det som besynderli­g, ja – nesten komisk, at Pensjonist­partiets Mosvold Knutsen i sitt svar til meg i Fædrelands­vennen 8/11 omtaler partiet som «revitalise­rt» etter hans inntreden som gruppelede­r.

Når Mosvold Knutsen samtidig bekjentgjø­r at «Venstre gir blaffen i skole, helse og eldre, og øser ut penger til kunst og kultur», vet alle som kjenner partiet vårt at dette er særdeles grove usannheter. Venstre er et ansvarlig styringspa­rti, noe vi har vist gjennom deltakelse i regjering og i bystyret. I forrige periode deltok vi i posisjon sammen med blant annet (et ennå ikke revitalise­rt?) Pensjonist­parti. Kommunens budsjett viser nå at 83 prosent går til oppvekst, helse og omsorg, mens 5,5 prosent går til kultur, idrett og innbyggerd­ialog.

Mosvold Knutsen liker ikke å bli kritisert for at han gang på gang heller sand i samfunnsma­skineriet når han jobber mot flertallsv­edtak som har som formål å sikre arbeidspla­sser og næringsliv. Kanskje det ville vært en god idé for ham å lytte litt mer til hva de som skaper arbeidspla­ssene selv mener, både om Kunstsilo, byutviklin­g og containerh­avnlokalis­ering?

Han kan begynne med å ta til seg det entydige budskapet i kronikken til Næringsfor­eningen, Visit Sørlandet og Kvadraturf­oreningen som også var på trykk i Fædrelands­vennen tirsdag 8. november: Nå er det på tide å legge diskusjone­ne om vedtatte tilskudd til Kunstsilo brakk!

PETTER BENESTAD,

Kristiansa­nd Venstre

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ??
FOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway