Fædrelandsvennen

Jason Momoa med horn og spisse tenner

Fra Jason Momoa som du aldri har sett ham før, til overrasken­de gjensyn med Lindsey Lohan og Freddie Prinze Jr. Her er filmnyhete­ne på Netflix i november.

- CATHRINE SORDAL FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

«Falling for Christmas» – premiere 10. november

Hvem hadde trodd at Lindsay Lohan («Mean Girls») skulle gjøre comeback på skjermen? Etter mange år med skandaler og rusmisbruk, er hun nå aktuell med ny romantisk julekomedi­e. Etter traileren å dømme er det ikke akkurat Oscar-materiale, men for Lohan-fans og tilhengere av julefilmer av lavere kvalitet, ser dette ut som en perfekt førjulsgav­e med akkurat passe mengde falsk snø og «cheesy» dialog.

«My Father’s Dragon» – premiere 11. november

Det irske og mange ganger Oscar-nominerte animasjons­studioet, Cartoon Saloon («Wolfwalker­s», «Song of the Sea»), kommer med nok en nydelig animasjons­film med både eventyr og fengslende monstre. Filmen har hele 91 prosent på Rotten Tomatoes og er regissert av den Oscar-nominerte regissøren, manusforfa­tteren og animatøren, Nora Twomey («The Breadwinne­r,»), basert på barneboken med samme navn fra 1948 av Ruth Stiles Gannett.

«The Wonder» – premiere 16. november

Filmen som hadde premiere på utvalgte kinoer 2. november og under filmfestiv­alen i Telluride, har hele 87 prosent på Rotten Tomatoes. Den psykologis­ke thrilleren utforsker blant annet religiøs fanatisme og undertrykk­else av kvinner. Og selv om handlingen foregår i Irland på 1800-tallet, er tematikken like aktuell i dag. Filmen er regissert av Oscar-vinner Sebastian Lelio («A Fantastic Woman») med manus basert på Emma Donoghues («Room») bok med samme navn, og Florence Pugh får masse ros for sin sterke skuespille­rprestasjo­n.

«Christmas with You» – premiere 17. november

En annen ungdomshel­t som gjør comeback etter å ha gått i glemmeboke­n for de aller fleste, men som sjarmerte seg inn i mangt et ungt hjerte på 90-tallet, er Freddie Prinze Jr. («She's All That»). Filmen ser skikkelig klissete ut med masse klein dialog og flaue øyeblikk. Dårlige julefilmer har imidlertid en ganske stor fanbase. Så er du en av dem, er det bare å glede seg.

«Slumberlan­d» – premiere 18. november

Etter traileren å dømme er dette en både fantasi- og fartsfylt familiefil­m, med Jason Momoa som du aldri har sett ham før. Som fredløse Flip er han utstyrt med rocka dresser, horn og spisse tenner og viser hvordan eventyrver­den fungerer. Det er action, magi, og eventyr med et litt seriøst budskap i bunn, basert på tegneserie­n «Little Nemo in Slumberlan­d» av Winsor Mccay. Filmen er regissert av Francis Lawrence, mannen bak tre av «The Hunger Game»-filmene og «Constantin­e».

 ?? ??
 ?? FOTO: FOTO: NETFLIX ?? Jason Momoa og Marlow Barkley har hovedrolle­ne i eventyrfil­men «Slumberlan­d».
FOTO: FOTO: NETFLIX Jason Momoa og Marlow Barkley har hovedrolle­ne i eventyrfil­men «Slumberlan­d».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway