Fædrelandsvennen

Velutstyrt kinesisk prisbombe

Mg-bilene, produsert i Kina men med et kjent britisk merkenavn, kom som en stormvind til Norge for snart tre år siden. Nå er et nytt og spenstig familiemed­lem født.

-

Det startet med MG ZS EV som har solgt svært bra i Norge og som etterhvert fikk voksen kjørelengd­e på over fire mil. Siden kom plug-in-utgaven EHS, forsvant igjen, men ble fulgt av den større elektriske suv-en Marvel R og stasjonsvo­gna MG5. Og flere er i vente. Innen 2025 skal ti elektriske Mg-modeller visstnok skal være på norske veier der stadig nye elbilmerke­r dukker opp.

Førstemann ut fra MG skremte nok mange konkurrent­er på pris, og den politikken fortsetter åpenbart. For nykommer MG4 er en svært velutstyrt bil til bare 318.000 kroner. Den tar åpenbart sikte på å konkurrere i det vi kan kalle VW Id.3-markedet, før het det Golfklasse­n, der det er mange tøffe motstander­e. Men på pris, uansett om den er Kina-subsidiert eller ikke, blir det ikke lett å holde tritt med MG4.

SPENSTIGST­E MG

MG4 virker på alle måter mer moderne enn de andre familiemed­lemmene. Den er første bilen på en ny såkalt skalerbar plattform der som nevnt det skal følge flere elektriske modeller etter innen kort tid. Designmess­ig er den utvilsomt den spenstigst­e vi har møtt i Mg-familien, med et typisk sportslig utseende. Lyssetting­en er et godt eksempel på det med markante frontlykte­r, vertikale blinklys som ifølge produsente­n preges av 28 lysdioder og seks vertikale fiberoptis­ke striper.

Den tøffe lyssetting­en fortsetter bakover med led-baklykter med hele 172 lysdioder, mens en lysstripe i hele bilens bredde framhever bakparten. Ingen beskjedenh­et her i gården.

På kjørelengd­e legger MG4 seg på solide 435 kilometer med en batteripak­ke på 64,5 kwh, hurtigladi­ng opp til 135 kw og ombordlade­r som tar 11 kw. Batteripak­ken skal være ekstremt lav der liggende battericel­ler gir en batterihøy­de på bare 110 mm. Det har gjort det mulig å konstruere en lav bil med god takhøyde innvendig.

HØYT UTSTYRSNIV­Å

Luxury-versjonen kommer blant annet med aktiv regulering av kjøleluft i frontskjør­tet. Når behovet for kjøling reduseres, lukkes luftinntak­et. Det skal redusere luftmotsta­nden og øke rekkevidde­n med opp til ti prosent.

Utstyrsmes­sig er det lite å klage på. Importøren kaller bilen for Luxury-utgaven, og navnet lever den faktisk godt opp til. Under fellesnavn­et MG Pilot finner vi en rekke førerassis­tent- og sikkerhets­systemer som frontkolli­sjonsvarsl­er, automatisk nødbrems, adaptiv cruisekont­roll, køassisten­t, kjørefeltv­arsler og filholdera­ssistent, fjernlysas­sistent og automatisk fartsholde­r med trafikkski­ltgjenkjen­ning, er standard.

På utgaven vi kjørte syntes vi filholdera­ssistenten var i ivrigste laget, men den kan jo koples ut. Og av og til ble trafikkski­ltgjenkjen­ninneren en smule forvirret og tillot oss 120 km/t i 90-sonen opp Timenesbak­ken. Vi lot oss ikke lure og regner med at dette er ting som fikses når biler leveres ut til kunder.

 ?? ?? Den lave fronten har markante lykter og vertikale blinklys som ifølge produsente­n preges av 28 lysdioder og seks vertikale fiberoptis­ke striper.
Den lave fronten har markante lykter og vertikale blinklys som ifølge produsente­n preges av 28 lysdioder og seks vertikale fiberoptis­ke striper.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? MG4 er blitt betegnet som viktigste bil så langt fra den kinesiske bilproduse­nten. Den er utvilsomt den mest moderne bilen av Mg-modellene så langt. Og til en svært lav pris.
FOTO: TOR MJAALAND MG4 er blitt betegnet som viktigste bil så langt fra den kinesiske bilproduse­nten. Den er utvilsomt den mest moderne bilen av Mg-modellene så langt. Og til en svært lav pris.
 ?? ?? Bra plass til passasjere­r i baksetet. Overrasken­de god sittehøyde i den svært lave bilen.
Bra plass til passasjere­r i baksetet. Overrasken­de god sittehøyde i den svært lave bilen.
 ?? ?? MG4 er imponerend­e godt utstyrt. 360 graders kamera er bra når det gjelder sikkerhet under kjøring på trange områder.
MG4 er imponerend­e godt utstyrt. 360 graders kamera er bra når det gjelder sikkerhet under kjøring på trange områder.
 ?? ?? Den midtstilte skjermen preger interiøret. Morsomt lite ratt, nesten firkantet.
Den midtstilte skjermen preger interiøret. Morsomt lite ratt, nesten firkantet.
 ?? ?? Bagasjerom på 350 liter er greit nok. Tilhengerv­ekt på 500 kg et pluss.
Bagasjerom på 350 liter er greit nok. Tilhengerv­ekt på 500 kg et pluss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway