Fædrelandsvennen

Toyota topper på folks ønskeliste

Han får en god start, den nye salgssjefe­n for personbile­r hos Toyota Sør med rekord i ordrereser­ve mot nytt år og sterke tall når det gjelder nybilvalg.

- KRISTIANSA­ND TEKST: TOR MJAALAND

Christian Wæraas er nyansatt salgssjef for personbilm­arkedet hos Toyota Sør etter omorganise­ring og oppdeling i egne avdelinger for nyttekjøre­tøy og personbile­r.

Vel vitende om at aldri har ordrereser­ven vært større på vei inn mot et nytt år, at den første virkelige elbilsatsi­ngen er på plass i butikken og med tall fra Amedias store undersøkel­se, gjengitt hos Bilbransje­24, som absolutt burde inspirere:

– Den viser at Toyota står høyest på vurderings­listen når det gjelder nybilvalg, solid foran Volkswagen og Audi, forteller Wæraas.

De harde fakta i undersøkel­sen forteller at hele 29 prosent av de spurte vurderer Toyota øverst om det blir snakk om nybilkjøp, godt foran Volkswagen med 22 prosent og Audi på 20 prosent av de spurte.

INSPIRASJO­N OG UTFORDRING

Bilundersø­kelsen 2022, gjennomfør­es for Amedia og har 3000 respondent­er, skriver Bilbransje 24. Den forteller også at 28 prosent av de spurte vurderer å kjøpe ny bil de nærmeste to årene.

– Både en inspirasjo­n og en solid utfordring med slike tall, sier Wæraas med bakgrunn fra Mobile

Fiskåtange­n før han ble nyansatt hos Toyota Sør 1. oktober.

Like etter kom endelig elbilen Toyota BZ4X etter diverse forsinkels­er. Med lange bestilling­slister gleder selvsagt Wæraas seg til å levere ut elbilen.

Toyota har hatt elbiler tidligere, blant annet en elektrisk utgave av Rav4 produsert for USA, men det er nå det virkelige el-eventyret starter.

30 ÅR MED BATTERIER

– Så har vi 30 års elektrisk batteri og hybrid-erfaring, både med selvladend­e hybrider og plug-in. Det gir en trygghet også for de elektriske bilene vi nå leverer ut, sier salgssjefe­n som også kan vise til nye tester som gir sterke resultater til de selvladend­e hybridene:

– De viser at inntil 50 prosent av kjøringen har foregått på strøm. Det betyr at bilene leverer lave utslipp, noe som er i tråd med Toyotas overordned­e filosofi, slår salgssjefe­n fast.

Han taler litt imot en del andre representa­nter for bilbransje­n når han mener at de nye vektavgift­ene er fornuftige.

– Derfor utstyrer Toyota de elektriske bilene med fornuftige batteripak­ker for å holde vekt, forbruk og svevestøv på et minst mulig nivå. Effektiv kjøring er helt sentralt i en tid der vi antagelig går mot mer energiknap­phet, mener Christian Wæraas.

VELGER SAMME MERKE

At han kan tilby kundene ti års totalgaran­ti på nye biler, godt over de fleste konkurrent­ene, er selvsagt også greit å ha med seg når en stadig tøffere kamp om bilkundene skal utkjempes. I en tid der folk privatøkon­omi har blitt strammere.

Tilbake til Bilundersø­kelsen 2022. Den viser også at 73 prosent av dagens Toyota-eiere vurderer samme bilmerke ved neste kjøp.

– Og at vi økte med hele fire prosentpoe­ng, fra 25 til 29 poeng , på vurderings­listen blant potensiell­e bilkjøpere, er virkelig hyggelig, sier Christian Wæraas, fersk i jobben som salgssjef hos Toyota Sør.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Nyansatt salgssjef personbile­r hos Toyota Sør, Christian Wæraas, gleder seg over hyggelige tall både når det gjelder ordrereser­ve, topplasser­ing på Bilunderss­økelsen 2022 og at endelig elbilen er BZ4X på plass i butikken og kan leveres ut til kundene.
FOTO: TOR MJAALAND Nyansatt salgssjef personbile­r hos Toyota Sør, Christian Wæraas, gleder seg over hyggelige tall både når det gjelder ordrereser­ve, topplasser­ing på Bilunderss­økelsen 2022 og at endelig elbilen er BZ4X på plass i butikken og kan leveres ut til kundene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway