Fædrelandsvennen

Start må gjøre noe de ikke har k før i år: – Det finnes ingen favor Klart itter

Start har to ganger i år forsøkt å slå Kongsvinge­r, uten hell. Skal sørlending­ene ta seg videre i kvaliken, må det endre seg.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Det var en relativt jevn kamp. Kongsvinge­r vant fortjent til slutt. Det blir en tøff kamp på søndag, men muligheten­e er absolutt til stede for oss, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til Fædrelands­vennen etter treningen onsdag.

Tirsdag kveld ble det klart at

Start møter Kongsvinge­r i kvaliken på Sparebanke­n Sør Arena førstkomme­nde søndag. Klubben fra de dype skoger har tatt seg til kamp nummer tre i kvaliken ved å slå ut både Sandnes Ulf og KFUM Oslo.

MÅ SLÅ BORTELAGET

Vinneren av kampen søndag sikrer seg retten til å møte enten Sandefjord eller Kristiansu­nd over to kamper, med eliteserie­spill i 2023 i potten.

Start er med andre ord kun tre kamper unna et etterlengt­et opprykk til det gjeveste selskap.

Skal Start ta seg videre i kvaliken, er de imidlertid nødt til å gjøre noe de ikke har klart tidligere denne sesongen; å slå Kongsvinge­r.

Da lagene møttes i slutten av juni på Sparebanke­n Sør Arena, trakk Kongsvinge­r det lengste strået og vant 1-0. Returkampe­n endte 2–2 i august.

– Vi hadde totalt sett fortjent å vinne hjemmekamp­en, og så fortjente vel de å vinne kampen der borte. Vi står igjen med ett poeng mot dem, mens de har tatt fire mot oss. Det blir nok en tett og jevn kvalikkamp, og så er det opp til oss å sørge for at vi har kvaliteten som gjør at vi kan avgjøre det til vår fordel, sier Tjelmeland.

– VANSKELIG Å SLÅ

Start-treneren framhever soliditete­n i Kongsvinge­r-laget som deres største styrke. Etter 30 spilte serierunde­r i 1. divisjon, var mannskapet til Erik Mæland laget på det nest øverste nivået i landet som slapp inn tredje færrest mål (37).

– Kongsvinge­r har etter hvert blitt solide. De har blitt et lag som er vanskelig å slå. De har strammet seg veldig opp. Så har de mange typer som kan avgjøre kamper, sier Tjelmeland, og får medhold i det av forsvarssp­iller Henrik Robstad:

– Det er utfordrend­e å møte Kongsvinge­r. De har sett veldig bra ut. De er så spillende og rolige med ball, så vi må være på vårt beste. Vi er nødt til å være helt skjerpet dersom vi skal ta oss videre.

Heldigvis for Start, må Kongsvinge­r klare seg uten Start-dødaren Adem Güven på søndag. Den 37 år gamle spiss-veteranen, som har scoret fem mål på ni kamper mot Start, har pådratt seg et brudd i beinet og mister resten av sesongen.

– Ja da, det er fint det. Samtidig har de Start-dødaren Mathias Bringaker, så vi må passe godt på ham, humrer kristiansa­nderen Robstad.

Kongsvinge­r har spilt to kvalikkamp­er i løpet av de siste syv dagene, mens Start sist spilte en tellende kamp 29. oktober. På spørsmål om det kommer til å ha noen betydning i oppgjøret på søndag, svarer Robstad:

– Jeg tror det betyr lite. De har fått nok dager hvile mellom sine kamper til at de ikke drar med seg slitasjen. Samtidig har vi fått trent godt over tid, så det er positivt for oss. Vi gleder oss.

– INGEN FAVORITTER

Alagie Sanyang, som kjemper mot Zakaria Sawo om en plass i startellev­eren mot Kongsvinge­r, tror Start har gode sjanser til å ta seg videre. Han peker på lagets ster

ke avslutning på sesongen, som endte med åtte seiere på de ti siste kampene.

– Vi ønsker å ta revansje. Vi må stå sammen som et lag. Forhåpentl­igvis klarer vi å ta oss videre. Vi er rolige nå. Det handler om å få trent så godt som mulig denne uka, og så skal vi være klare når de kommer hit på søndag, sier Sanyang.

– Hvem er favoritter?

– Per dags dato ser jeg ingen favoritt. Jeg tror det blir en jevn kamp. Kongsvinge­r er et godt lag, som vi har stor respekt for. Det er ingen favoritter. Det laget som har den beste dagen på jobb, vinner.

 ?? ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Sist Start møtte Kongsvinge­r på Sparebanke­n Sør Arena, vant laget fra de dype skoger 1–0. Alagie Sanyang (i gult) mener ingen av lagene er favoritter før oppgjøret på søndag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Sist Start møtte Kongsvinge­r på Sparebanke­n Sør Arena, vant laget fra de dype skoger 1–0. Alagie Sanyang (i gult) mener ingen av lagene er favoritter før oppgjøret på søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway