Fædrelandsvennen

Ekspertene advarer: – Det blir ingen walkover for Start

- SHAYAN JALILIAN

Discoverys eksperter anser Start som favoritter mot Kongsvinge­r, men advarer sørlending­ene mot å ta lett på oppgaven.

– Kongsvinge­r er i voldsom flyt. Det er et lag som har masse rutine og gode ferdighete­r. Dette kommer ikke til å bli noen walkover for Start. De kan ikke tillate seg å ta lett på denne kampen, sier Discovery- ekspert Christian Gauseth til Fædrelands­vennen.

Ekspertene levner Start gode muligheter til å slå Kongsvinge­r, men advarer samtidig sørlending­ene mot å ta lett på laget som har levert en sterk sesong etter opprykket fra 2. divisjon i fjor.

– Start er i utgangspun­ktet favoritter, men det er en mental styrke og «go» i dette Kongsvinge­r-laget som er imponerend­e, forteller Gauseth.

– Kongsvinge­r er et utrolig seigt lag. Det er et lag som er både godt trent og organisert. Samtidig har de krydder framover i form av flere spillere med x-faktor, skyter Amund Lutnæs, som skal kommentere kampen på søndag, inn.

BØR VOKTE SEG

Kommentato­ren mener at tapet av Adem Güven (beinbrudd) er en strek i regninga for Kongsvinge­r, men at de har andre spillere framover i banen som Start bør vokte seg for.

– Martin Vinjor sentralt på midtbanen er en boksåpner. Martin Hoel Andersen på topp har hatt en god sesong. Så har de kanskje ligaens beste keeper i August Strømberg. Kongsvinge­r har masse rutine og ungdommeli­g mot i laget, sier Lutnæs om laget som har slått ut Sandnes Ulf og KFUM Oslo i de to foregående kvalikkamp­ene.

Gauseth ser fram til den taktiske duellen mellom begge lags trenere. Start-trener Sindre Tjelmeland og Kongsvinge­r-trener Erik Mæland kjenner hverandre godt og har tidligere vært lagkamerat­er da de spilte ungdomsfot­ball i Haugesund.

– Når du ser tilbake til kampene de har spilt mot hverandre tidligere i år, ser du at de kjenner hverandre godt. Det var mange interessan­te taktiske momenter i kampen sist de møttes. Jeg tror vi får se mye av det samme denne gangen.

TROR IKKE PÅ OPPRYKK

Den tidligere Mjøndalens­pilleren tror Start tar seg forbi Kongsvinge­r. Han har imidlertid ikke like stor tro på at sesongen ender med opprykk for de gule og sorte fra Kristiansa­nd.

– Jeg tror ikke Start rykker opp, sier Gauseth.

Han utdyper:

– Hvis jeg skal spå hvordan det går, så tror jeg Kristiansu­nd blir eliteserie­laget som ender opp i kvalik. Hvis du ser på de 15 siste kampene, har Kristiansu­nd vært et godt lag i Eliteserie­n. Hadde de hatt en like sterk vårsesong, kunne de luktet på en femteplass nå. Så da skjønner du hvor jeg vil. Det er ikke et bunnlag Start kommer til å møte om de går videre, sier eksperten.

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB ?? Christian Gauseth tror det blir jevnt mellom Start og Kongsvinge­r.
FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB Christian Gauseth tror det blir jevnt mellom Start og Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway