Fædrelandsvennen

Ble frastjålet verdier for 300.000 kr

Innbruddst­yver fikk med seg verdier for flere hundre tusen kroner fra et øvingsloka­le på Odderøya denne uka.

- KRISTIANSA­ND ERLEND OLSBU MARGRETHE SAGA

– Noe av det verste er at det gjør noe med trygghetsf­ølelsen. Vi har aldri tenkt på at noe sånt kunne skje, sier Anders Hardeland og Hans Uhre.

De spiller i bandene Lovlydia & the Cast of Ludo og Spirit Commando, og ble denne uka utsatt for innbrudd i sitt øvingsloka­le på Odderøya. Til sammen ble bandmedlem­mene frastjålet verdier for rundt 300.000 kroner.

– I tillegg er det tatt mange ting som hadde stor affeksjons­verdi for oss, forteller de.

VAR MIDT I INNSPILLIN­G

Både gitarer, basser, forsterker­e og annet lydutstyr forsvant fra lokalene under innbruddet. Hardeland ble blant annet frastjålet gitaren han lærte seg å spille på.

– Det var min fars gamle gitar, og den jeg lærte meg å spille på for 25 år siden, sier han. Uhre supplerer:

– Verdier er en ting, men det er mange sjeldne ting som ikke nødvendigv­is har så høy pengeverdi men likevel betyr mye.

Innbruddet har skjedd mellom klokka 16 onsdag og klokka 19 torsdag.

– Vi har nettopp spilt inn nytt album, og var på vei til øving. Vokalisten i bandet kom rett før meg, og oppdaget at noen hadde knust ei rute og kommet seg inn i lokalet.

Øvingsloka­let er eid av Kristiansa­nd kommune, og det er tre faste band som leier det. Lokalet har fungert som øvingsrom i 13 år.

– Det brukes både til øving og

innspillin­g. Vi var midt i en innspillin­g nå, og så har de tatt alt utstyret vi trenger for å bli ferdig. Det er trist, sier Uhre.

Også Lovlydia & the Cast of Ludo har blitt frastjålet mye innspillin­gsutstyr, men er nettopp ferdig med selve innspillin­gen.

– Hele vårt nye album er spilt inn med utstyr som nå er borte.

Musikerne forteller at utstyret var forsikret, og at de har tro på å få tilbake en del av pengene. Nå vil de sikre bygget bedre, for å unngå at det samme skjer i fremtiden.

– Tidligere var det alarm her, og det ønsker vi å få på plass snarest. I tillegg har vi snakka med kommunen om muligheten for å sette opp gitter foran vinduene, slik at de blir vanskelige­re å ta seg inn gjennom. Vi opplever at kommunen er veldig fleksible, sier Hardeland.

HÅPER DET BLIR BRUKT

De to tror ikke utstyret dukker opp på en norsk scene i nærmeste fremtid, og mener sjansen er større for at det fraktes til utlandet.

– Miljøet i Norge er så tett, så det vil være stor risiko forbun

det med å bruke utstyret her. Veldig mange vil kunne kjenne igjen instrument­ene og vite at det er vårt, forteller de, og legger til at de har fått mye støtte etter innbruddet.

– Mange har tatt kontakt for å låne oss utstyr. Det er også mange som har opplevd det samme tidligere. Selv har vi aldri blitt frastjålet noe før.

Selv om Hardeland og Uhre har liten tro på å få tingene tilbake, håper de imidlertid ikke at tingene blir stående på et lager.

– Det er det verste som kan skje. Da er det bedre at det dukker opp et nytt indieband i et annet land som endelig har fått utstyret de trenger!

POLITIET ETTERFORSK­ER

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Politiet er interesser­t i alle observasjo­ner fra dette tidsrommet. For eksempel om noen har lagt merke til at noen har båret på noe musikkutst­yr, sier politifagl­ig etterforsk­ingsleder ved Felles straffesak­sinntak i Agder-politiet, Brita Hansen.

 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ?? Anders Hardeland (Lovlydia & the Cast of Ludo) og Hans Uhre (Spirit Commando) er to av flere bandmedlem­mer som fikk frastjålet verdier for nesten 300.000 kroner da tyver brøt seg inn i øvingsloka­let på Odderøya.
FOTO: MARGRETHE SAGA Anders Hardeland (Lovlydia & the Cast of Ludo) og Hans Uhre (Spirit Commando) er to av flere bandmedlem­mer som fikk frastjålet verdier for nesten 300.000 kroner da tyver brøt seg inn i øvingsloka­let på Odderøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway