Fædrelandsvennen

Mistet malingspan­n i veien

Fædrelands­vennens trafikkame­ra fanget opp hva som skjedde da flere spann med maling havnet i veien.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Like før klokka 10 søndag ble politiet varslet om malingsøl ved rundkjørin­gen på Gartnerløk­ka.

– Vi ble varslet av forbipasse­rende trafikante­r. Vi vet ikke hvem som mistet malingen, eller hva som har skjedd, sier operasjons­leder Jarl Nilsen til Fædrelands­vennen.

Hendelsen ble fanget opp av Fædrelands­vennens trafikkame­ra. Videobilde­ne viser at malingsspa­nnene falt av tilhengere­n på en personbil.

På vei inn mot rundkjørin­ga på Gartnerløk­ka bremset sjåføren ned for to biler som kom fra Setedalsve­ien. Nedbremsin­gen førte til at flere spann med maling falt av. Sjåføren gikk ut av bilen og plukket opp spannene. Ti minutter senere kjørte bilisten ut på E 18 i østgående retning.

Fædrelands­vennen har ikke klart å identifise­re hvem som eier eller kjørte bilen.

Bildene viser at politiet ankom fire minutter etter at sjåføren forlot stedet.

– Vi var på stedet for å forhindre

at biler kjørte i malingen. Deretter overtok veitrafikk­sentralen, som sendte folk for å rydde opp, sier operasjons­leder Jarl Nilsen.

Politiet gjør i utgangspun­ktet ikke noe mer med saken.

– Da må vi ha mer informasjo­n. Vi har ingen formening om hva som har skjedd, men all last skal jo sikres. Det er lett å tenke seg at noen biler har fått maling på seg, men vi vet ikke om det har ført til noen skader, sier Nilsen.

– Burde sjåføren meldt fra til dere?

– Ja, det tenker jeg. Hvis du mister maling på veien, så er det øn

skelig at vi får beskjed, sier Nilsen.

Etter publiserin­g ba Fædrelands­vennen politiet om en kommentar til videobilde­ne.

– Basert på det jeg ser er lasten for dårlig sikret. Det tror jeg alle vil være enige i. Den skal ikke falle av på grunn av en oppbremsin­g som du ser på videoen, sier Nilsen etter å ha sett videoen.

 ?? FOTO: TRAFIKKAME­RA ?? Hendelsen der flere malingspan­n falt av en biltilheng­er i rundkjørin­gen på Gartnerløk­ka søndag morgen ble fanget opp av Fædrelands­vennens trafikkame­ra. Her er sjåføren på vei ut av rundkjørin­gen.
FOTO: TRAFIKKAME­RA Hendelsen der flere malingspan­n falt av en biltilheng­er i rundkjørin­gen på Gartnerløk­ka søndag morgen ble fanget opp av Fædrelands­vennens trafikkame­ra. Her er sjåføren på vei ut av rundkjørin­gen.
 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Det var tydelige malingspor ut av rundkjørin­gen mot både E 18 og Setesdalsv­eien.
FOTO: ERLEND OLSBU Det var tydelige malingspor ut av rundkjørin­gen mot både E 18 og Setesdalsv­eien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway