Fædrelandsvennen

Politikern­e rykende uenig: – Det er et lotteri

- KRISTIANSA­ND KJETIL REITE VIDAR UDJUS

Partiene i bystyret er rykende uenige om Kunstsilo. Det fører til at det ikke er noe budsjettfl­ertall i sikte.

– Det er et lotteri hva dette ender opp med. Men jeg ser ikke konturene av noe ikke-sosialisti­sk samarbeid, sier Frps gruppelede­r Stian Storbukås etter en debatt på fvn.no mandag ettermidda­g.

– Akkurat der er jeg enig, sier Ivar Bergundhau­gen, gruppelede­r i Venstre som også var med på debatten.

Striden står om tilskuddet til Kunstsilo skal dobles. Uten det kan åpningen være i fare.

KUNSTSILO-DEBATT

I debatten gjentok Storbukås at de ikke er interesser­t i å øke midlene til Kunstsilo. Tvert imot vil han at de reduseres.

– Jeg vil at arbeidet med at Kristiansa­nd trekker seg ut av dette sporenstre­ks kommer i gang. Om staten vil betale noe av dette, så er det helt greit. Men ikke kommunen, sa Storbukås under sendingen.

Han varsler at diskusjone­n om offentlige tilskudd til Kunstsilo vil komme opp igjen hvert eneste år framover.

– Hvis den ikke blir et eller form for mirakel, vil vi stå i en situasjon der dette koster mer enn det smaker. Så lenge vi har uløste oppgaver så kan ikke jeg være med på slikte bevilgning­er

FRYKTER HAN FÅR VILJEN SIN

Ivar Bergundhau­gen mener at Frp står ved mållinja og spenner bein på prosjektet like før det skal fullføres.

– Faren er at om Storbukås får viljen sin og stadig strammer til, så øker faren for at han får rett. Men vi trenger jo ikke komme dit. Vi kan faktisk sørge for at dette blir en suksess og dette har allerede satt oss på kartet, sa Bergundhau­gen.

Frp samarbeide­t i fjor med Høyre om budsjett. De har sagt at mer penger til Kunstsilo ikke er forhandlin­gsbart fra deres side.

Men Frp er ikke med på noe slikt.

– Jeg ser ser ikke noen politisk forslag som er tiltalende for oss, annet enn vårt eget. Og så kan det godt hende at andre partier er på vår linje i dette spørsmålet. om det blir et samarbeid på det punktet er vanskelig å si.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Venstres Ivar Bergundhau­gen (t.v.) og Frps Stian Storbukås debatterte Kunstsilo på fvn.no mandag. De er rykende uenige om saken.
FOTO: KJETIL REITE Venstres Ivar Bergundhau­gen (t.v.) og Frps Stian Storbukås debatterte Kunstsilo på fvn.no mandag. De er rykende uenige om saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway