Fædrelandsvennen

Veltet med promille på elsparkesy­kkel – dømt til fengsel og bot

En 29 år gammel mann må i fengsel etter at han veltet på elsparkesy­kkel i høy hastighet i sommer.

- AGDER

Det var 23. juni i år at mannen veltet i høy hastighet på elsparkesy­kkel i Kystveien i Arendal.

Ifølge ham selv skal han ha kjørt i rundt 50 kilometer i timen da uhellet skjedde, og ble fraktet til sykehus med ambulanse etter hendelsen.

Blodprøven­e som ble tatt av elsparkesy­klisten i etterkant av velten, viste at han hadde en promille på 1,75.

Nå er mannen dømt til fengsel og bot, samtidig som han har mistet retten til førerkort de neste 18 månedene.

Årsaken til den omfattende straffen er endringen av forskrifte­n for kjøretøy tidligere i år. Elektriske sparkesykl­er regnes nå som motorvogn etter vegtrafikk­loven.

I tillegg til den høye promillen mannen hadde da ulykken skjedde, var farten han holdt på elsparkesy­kkelen langt over det som er tillatt i Norge for elsparkesy­kler.

I retten kom 29-åringen med en uforbehold­en tilståelse, og saken ble derfor avgjort ved tilståelse­sdom.

«Ved straffutmå­lingen har retten lagt straffeskj­erpende vekt at siktede kjørte med svært høy promille, over noe lengde og i et trafikkert område, og i en svært høy hastighet for denne typen motorkjøre­tøy. Videre medførte kjøringen et trafikkuhe­ll, med påfølgende materiell skade på sparkesykk­elen og personskad­e. Ved kjøringen utsatte siktede både seg selv og andre vegfarende for stor risiko for alvorlige personskad­er», konkludere­r dommerfull­mektig Hilde Hexeberg Tørnblad.

På grunn av tilståelse­n, fikk mannen redusert fengselsst­raffen med noen dager. Dommen ble derfor 16 dagers fengsel, samt en bot på 48.000 kroner.

I tillegg mistet mannen retten til førerkort de neste 18 månedene.

Elsparkesy­kkelen hans ble også inndratt som en del av dommen.

 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? En 29-åring ble dømt i Aust-agder tingrett til fengsel og stor bot etter at han med promille veltet med elsparkesy­kkel i sommer.
FOTO: ERNEST BOSWARVA En 29-åring ble dømt i Aust-agder tingrett til fengsel og stor bot etter at han med promille veltet med elsparkesy­kkel i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway