Fædrelandsvennen

Hva er en konsultasj­on, og hvor mye er den verdt?

Det Norske Akademis ordbok: Konsultasj­on: rådspørrin­g av sakkyndig; henvendels­e (særlig til lege eller jurist) om råd.

-

Revmatolog­isk poliklinik­k ved sykehuset i Kristiansa­nd ser ut til å ha en helt annen definisjon.

Min historie i kortform: Etter å ha vært glemt av sykehuset i halvannet år ble jeg 4.10.22 satt opp på et behandling­sprogram med selvsettin­g av sprøyter hver annen uke. I programmet var innlagt blodprøvet­aking på sykehuset den 4.11 og oppringing fra sykepleier tirsdag den 8.11.22 kl. 11.00 for orienterin­g om hvordan det gikk.

4.11 mottok jeg skriftlig innkalling med påminnelse om frammøte på sykehuset tirsdag 8.11 kl. 11.00. Telefon til sykehuset mandag kl. 08.30 (oppgitt åpningstid) for oppklaring:

– Det er for tiden stor trafikk (gjentatt ørten ganger). På spørsmål om hvilken timeavtale jeg skulle forholde meg til, ble det svart at det her var gjort en feil, og at jeg ville bli oppringt av sykepleier. 8.11 – ca 2 minutters telefonsam­tale med sykepleier. Essensen av samtalen: – Hvordan går det? – Det går greit.

11.11: Mottatt faktura (til å forundre seg over) på 375 kr for konsultasj­on den 8.11. Betalingsf­rist: 22.11. Påskrift (også til å forundre seg over): Egenandel for konsultasj­on. Giro må betales selv om du har mottatt frikort. Egenandele­r utover frikortgre­nsen vil automatisk bli tilbakefør­t fra HELFO. Ved for sen betaling påbeløper det purregebyr i henhold til gjeldende sats.

11.11. Telefon til Revmatolog­isk poliklinik­k. Ordlyden i tilbakemel­dingen egner seg ikke til å sette på trykk.

Til avlutning: Jeg vurderer nå å kreve et behandling­s- eller håndtering­sgebyr fra Revmatisk poliklinik­k for hjelp med opprydding og sletting av feil i systemene deres, og for unødvendig telefonbru­k og ventetid. Krav: 375 kr. Betalingsf­risten blir 22.11.22. NAOB: gebyr: betaling, avgift (for tjeneste) til det offentlige eller til privat foretagend­e.

MARIA GAUSVIK,

Hånes

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ??
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway