Fædrelandsvennen

Margarita Andersen (Ulla) til minne

- BETTEN GEHEB FRØYDIS EKELAND

1940-2022

Vår venn og kollega, gode snille Ulla, døde 21. oktober 2022 i Kristiansa­nd.

Ulla ble født 28. mai 1940 i Arendal der hun også vokste opp. Hun kom til Kristiansa­nd som voksen, gift med sin PerErik og utdannet fysioterap­eut.

Det var her i byen vi lærte Ulla å kjenne som den gode venn og dyktige kollega hun var. Hun var den nære og omsorgsful­le. Hun kom deg i møte med sitt rolige vesen og strålende smil. Det Ulla gjorde, var ekte, alt kom fra hjertet. Det var ikke store svulmende ord, men ro og varme.

Ulla var en dyktig fysioterap­eut, hun hadde kompetanse i barnefysio­terapi, og hun elsket å behandle og være sammen med «sine» små barn. Hun hadde en væremåte som skapte tillit både hos barna, deres foreldre og resten av familien. Hun hadde alle sanser åpne, hun registrert­e alt, hun så de små fremskritt og forandring­er som skjedde, og hun gledet seg over dem. Gleden delte hun alltid med barnet selv og foreldrene.

Ulla var også realist, så hun merket seg når det var små muligheter for fremgang. Når slikt var tilfelle, viste hun tålmodighe­t og utholdenhe­t til å vedlikehol­de allerede oppnådde ferdighete­r.

Ulla fremhevet aldri seg selv, hun var beskjeden, hun var dyktig og hun kunne den teoretiske bakgrunnen for behandling­en hun gav. I tillegg hadde Ulla dette udefinerba­re ekstra som skal til for å skape en god behandling­srelasjon.

Dette udefinerba­re hos Ulla, dette som gjorde henne til en så god behandler, det fikk også vi kollegene og vennene kjenne på. Hun var der alltid for oss med sin væremåte, sin omsorg og sitt vesen.

Vi minnes Ulla i takknemlig­het.

På vegne av venner og kolleger,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway