Fædrelandsvennen

❞ Jeg vil spille på høyere n Nivå.

Flere nøkkelspil­lere kan være tapt for Start etter at opprykkshå­pet ble knust søndag kveld.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no TEKST: paal.joergensen@fvn.no

– Det er vanskelig å svare på hva som skjer med meg. Det er ikke til å legge skjul på at jeg vil spille på høyere nivå enn 1. divisjon. Det er ikke hva som helst som skal dukke opp for at jeg drar. Det må være en spennende sportslig utfordring på et høyere nivå, sier Kristoffer Tønnessen til Fædrelands­vennen.

Søndag hadde Start muligheten til å ta seg et steg nærmere Eliteserie­n, men rotet det til for seg selv på hjemmebane og tapte 0–1 for Kongsvinge­r.

Dermed må de gule og sorte fra Kristiansa­nd forberede seg til en tredje strake sesong på det nest øverste nivået i landet i 2023.

Det kan også bety at flere nøkkespill­ere forsvinner ut portene på Sparebanke­n Sør Arena.

ATTRAKTIV FOR STØRRE KLUBBER

Tønnessen er trolig den som er hetest for klubber på høyere nivå. 25-åringen har i overkant av et halvt år igjen av kontrakten, og kan fra nyttår prate fritt med andre klubber om en overgang. Etter det Fædrelands­vennen vet, har både Brann og Sarpsborg 08 følere ute for Grimstad-mannen.

– Jeg er klar over at det er interesse, men det er langt fra interesse til tilbud på bordet. Det har jeg erfart tidligere, sier Tønnessen som var nær en overgang til skotske Hibernian sommeren 2021.

– Hva må til for at du skal bli værende?

– Hvis det skal være aktuelt å signere ny kontrakt, må det vises fra klubbens side at de evner å satse for å rykke opp. Lysten vet vi jo er der, men klubben må også vise det. Etter det jeg skjønner er det midler til å satse relativt hardt ett år til. Hvis vi klarer å bygge videre på det vi klarte i høst, er det ingen grunn til at vi ikke skal kjempe om opprykk, svarer Tønnessen, og legger til at sørlandskl­ubben hele veien har vært tydelige på at de ønsker å forlenge kontrakten hans.

– Vi skal ta en prat i nærmeste framtid, sier han.

VIL OPP

Basilio Ndong er en annen spiller som har gjort seg bemerket for sine gode prestasjon­er. Den 23 år gamle spilleren fra Ekvatorial-guinea avsluttet sesongen med ett mål og åtte målgivende pasninger fra sin posisjon som venstre vingback.

Fædrelands­vennen vet at han har stått på blokka til Sandefjord. Klubber fra utlandet har også ved flere anledninge­r forhørt seg om Ndong, som senest sist vinter stoppet verdensstj­erner som Sadio Mane og Riyad Mahrez da landslaget hans tok seg til en kvartfinal­e i Afrikamest­erskapet.

– Sannheten er at jeg tror det er mange klubber som er interesser­t i meg. Jeg vet ikke hva jeg kan si nå av respekt for klubben, men sann

heten er at alle spillere alltid strever etter å komme seg til en bedre klubb og bedre liga, sier Ndong.

– Hvordan opplever du interessen?

– Jeg har mine drømmer, men foreløpig er det ingen alternativ­er. Agenten min skal komme hit, og så får vi ta en prat med klubben og avklare framtiden, svarer Ndong - som i så tilfelle må kjøpes ut av kontrakten ettersom han har en avtale med klubben som utløper 31. juli 2024.

MÅ TROLIG PÅ SPISSJAKT

I tillegg til Tønnessen og Ndong, står Start også i fare for å miste Joacim Holtan. Spissen fra Øvrebø har scoret seks mål på syv Startkampe­r etter at han kom på et lån fra Haugesund. Låneavtale­n løper imidlertid ut ved nyttår. Etter det Fædrelands­vennen forstår, krever eliteserie­klubben godt over en million kroner for å slippe Holtan permanent til Start.

Start ønsker å ha med spissen videre, men Haugesunds krav kan fort vise seg å bli for vanskelig å imøtekomme for Start. Holtan har ikke besvart våre henvendels­er mandag ettermidda­g.

Fra før av er det også klart at Peter Reinhardse­n spiller for Sarpsborg 08 i 2023. Cameron Cresswell, som er på utgående kontrakt, kommer også til å forlate klubben når avtalen hans utløper ved nyttår.

– Jeg kan bekrefte at han er ferdig i Start. Vi jobber med ulike løsninger. Vi har noe interesse for ham, så vi jobber med den videre. Målet er at vi skal lande dette før han reiser hjem til jul, sier hans agent, Vidar Espeland til Fædrelands­vennen.

PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN

 ?? ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Basilio Ndong (lengst til venstre) og Kristoffer Tønnessen er to spillere som er attraktive for større klubber. Nå kan de være tapt for Start, som må spille nok en sesong i 1. divisjon neste år.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Basilio Ndong (lengst til venstre) og Kristoffer Tønnessen er to spillere som er attraktive for større klubber. Nå kan de være tapt for Start, som må spille nok en sesong i 1. divisjon neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway